Aydınlı beslenme koçu uyardı

Aydın’da Beslenme Koçu Pınar Aran Alak, koronavirüse karşı vatandaşları C vitamini, sebze, kuru baklagil, balık, beyaz ve kırmızı et, su, kefir, ev yapımı yoğurt, ayran ve turşu tüketmeye davet etti.

Mehmet Kavas
Mehmet Kavas Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Tüm dünyada görülen koronavirüs salgınına karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması büyük önem taşıyor. Bağışıklık sisteminin güçlü olması için Aydınlı Beslenme Koçu Pınar Aran Alak, vatandaşlara pandemi döneminde tüketilecek olan gıdalarla ilgili çağrıda bulundu.

“PORTAKAL VE KİVİ TÜKETİN”

Pandemi döneminde dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan Beslenme Koçu Alak, “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınından korunmak için en az maske ve el temizliği kadar bağışıklığımızı güçlendirmek için sağlıklı ve dengeli beslenme önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslenme ile immün sistemimizi güçlendirip hastalıklara karşı kendimizi koruyabiliriz. Güçlü bir immün sistem için düzenli C vitamini alımı bizim salgın hastalıklarla mücadelede bağışıklık sistemimizi güçlendirecektir. C vitamininin yüksek miktarda bulunduğu özellikle portakal, limon, mandalina, kivi tüketimine özen göstermeliyiz. Mevsimine göre sebze tüketimi de önemlidir. Kış mevsiminde bulunduğumuz bu günlerde, karnabahar, ıspanak, brokoli, havuç, lahana gibi kolay ulaşılabilir sebzeler ile bağışıklığımızı güçlendirebiliriz.” dedi.

“GÜNDE 2,5 LİTRE SU TÜKETİN”

Protein tüketiminin de bağışıklığımızı güçlendirmek için önemli rol oynadığını ifade eden Beslenme Koçu Alak, “Haftada 2-3 kez tüketeceğimiz kuru baklagillerden olan fasulye, nohut, kırmızı-yeşil mercimek iyi bir posa kaynağı olurken güçlü protein kaynağıdır. Omega-3 bakımdan zengin balık tüketimine de özen göstermeliyiz. Haftada 2 kez balık tüketmeliyiz. Beyaz et ve kırmızı et tüketimine de özen göstermeliyiz. Balık, beyaz et ve kırmızı et tüketiminde özellikle ızgara ya da fırın şeklinde pişirmeye dikkat edelim. Prebiyotik ve Probiyotik gıdalarda faydalı mikroorganizmalar bulunduğu için etkin tüketimi bağışıklığımızı güçlendirmek için çok faydalıdır. Gün içerisinde kefir, ev yapımı yoğurt ve ayran, ev yapımı turşu tüketmeye çalışmalıyız. Su tüketimine de çok dikkat etmeliyiz. Günde en az 2-2,5 litre su tüketmeliyiz. Rafine şeker, paketlenmiş gıdalar, beyaz unla yapılan hamur işleri, asitli içecekler, işlenmiş et ürünlerinden uzak durmalıyız. Düzenli ve kaliteli uykunun, fiziksel aktivitelerin de bağışıklık için önemli olduğunu unutmayınız. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı kalın evde kalın temennisinde bulunuyorum.” diye konuştu.

22 Ara 2020 - 10:43 Aydin- Sağlık

Muhabir Mehmet Kavas


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Aydin Markaları

Aydın Ses Gazetesi, Aydin ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (256) 213 16 50
Reklam bilgi


Anket Sitemizi nasıl buldunuz?