Efeler ilçesi Zafer Mahallesi 105 Sokak’ta bulunan dört katlı bir apartmanın üçüncü katındaki bir dairede yangın çıktı. Öğrencilerin yaşadığı evin pencerelerinden yükselen dumanlar mahallede paniğe neden oldu. İhbar üzerine olay yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına aldı. Yangının kontrol altına alınması sonrası ekipler bir süre daha soğutma çalışması yaptı.

ÖĞRENCİLER YANGINDAN ÖNCE ÇIKMIŞ


Bu sırada dumandan etkilenen bir apartman sakini kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Dairedeki öğrencilerin yangından yarım saat önce evden gezmek için dışarıya çıktıkları öğrenildi. Yangının ocakta unutulan yemekten çıktığı belirlenirken soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

YARALANAN OLMADI


Yangın çıkan dairenin alt katında ikamet eden görgü tanığı olayla ilgili, "Ben bir alt katta oturuyorum. Üç öğrenci yaşıyor o evde. Öğrenciler yangından yarım saat önce evden çıkmışlardı. Yangını fark edip sokağa çıktık. Yaralanan kimse olmadı” ifadelerini kullandı.