2014 yılından bu yana AKP Parti Karacasu ilçe başkanlığı görevini sürdüren tecrübeli siyasetçi Eczacı Fuat Meriç, Ses Gazetesinin sorularını yanıtladı. İlk olarak 2020 yılını değerlendirerek sözlerine başlayan AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, “Seçimden önce söz verdiğimiz projeler vardı. Bunları takip ediyorum. Vekillerimizle ihtiyaçları paylaşıyoruz. Hastaneydi en önemli proje. Bir ara aynı yere yapılacağı söylenmişti şimdi Büyükdağlı Mahallesinde bulunan TOKİ’nin yapılacağı alan gündemde. Artıları eksileri olabilir ama burada alan dar. Orada da hareket olması açısından, araba park yeri açısından daha verimli olacak diye düşünüyorum. Göğüs hastalıkları hastanesi ile ilgili de bir gelişme var. O zaman 10 yataklıdan 50 yataklıya çıkma durumu da var. Vekillerimizin gayretleri çok fazla bunu yapabilirsek Karacasu için çok verimli olur. Proje ve ihale aşamasına gelmedi ama bir şekilde yapacağız. Seçimden önce verdiğimiz sözdü” dedi.

YIKILAN OKUL AYNI YERİNE


Projelerle ilgili sözlerini sürdüren Meriç, “Sonra Karacasu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi yıkıldı. Bunun yerine yenisi yapılacak. Ataköy Göleti’nde bir sorun yok. Su tutacak artık. Işıklarla ilgili sulama ile ilgili ekstra boru takviyesi yapılacak. Esençay boru hattı ve Esençay Göleti planlaması yapıldı ama pandemi sebebiyle bazı şeyler ertelendi. Ancak gelecek yıl bitirilmesi için gayret edeceğiz. Agora için bir taslak geldi. Biraz itirazlar oldu. Güzel bir anlatım olsa belki güzel bir şey. Tabi bütçesi nereden olacak, nasıl olacak? Bunların aydınlatılması lazım. Kağıt üzerinde proje çok güzel. Çevrenin ferahlaması açısından çok iyi proje. Pandemi sebebiyle devletin yükü arttı. Kolay değil ama çoğu ülkeden iyi durumdayız” dedi.

“ELEŞTİRDİĞİM ZAMANLAR OLDU AMA”


Kaymakamlıkla ilişkilerin nasıl gittiği şeklindeki sorumuzu yanıtlayan Meriç, “Kaymakamın bazı eleştirdiğim yanları da olmuştu ama bu tarz istihdama yönelik projeleri güzel. Yeri geldiğinde eleştirdiğimiz konular oldu ama pandemi sürecinde iyi de bir yönetim oldu. Hastalığın en az görüldüğü ilçelerden biri. Hatası ile sevabı ile tüm dünyada pandemi süreci inşallah bir an önce biter. Pandemi sürecindeki yönetimi ve istihdama yönelik projeleri için kendisine teşekkür ederim” dedi.

BELEDİYE İLE İLİŞKİLER NASIL GİDİYOR?


Belediye ile ilgili sorumuzu da yanıtlayan Meriç, “Gizli saklı bir şey yok. Yanlış olan bir şeye doğru demek olmaz. Şu anda da çok yanlış bir şey yapıldığını zannetmiyorum. Biz AK Parti olarak MHP ile ittifak ortağıyız ama muhalefeti de dinlemeye çalışıyoruz. Ayrı gayrı yapmıyoruz. Doğru neyse onun yanındayız. Her zaman da böyle olmaya devam edeceğiz. Belediye başkanımızla hiçbir sorunumuz yok. Sürekli irtibat halindeyiz. İŞKUR’dan belediyeye hizmet alımı yapalım diye vekillerimizle görüşüyoruz. Belediyenin bu anlamda yükü ağır. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Dışarıda bırakıldık gibi bir şey düşünmüyorum. Önemli konular olduğunda istişarelerde bulunuyoruz” dedi.

KARBEL KONUSUDAKİ DÜŞÜNCELERİ


Meriç, Belediye şirketlerinden KARBEL ile ilgili getirilen eleştirilerle ilgili, “KARBEL para çeviremiyor. Pandemi sebebiyle otele gelen giden yok. Otopark aynı şekilde. Turizmin hareketsiz olması sebebiyle. Para dönmeyince belediyeden kaynak aktarımında yapılıyor. Belediye Başkanının elbette her şeyine müdahalede bulunamayız. Ben de belediye başkanı olsam ben de her şeye karışılmasından rahatsız olurum. Kendine göre doğruları vardır bir şey diyemiyorum. İşçi sayısı fazla. Diğer taraftan insanların işe ihtiyacı var. İki ucu keskin bıçak. İşçi alacaksın ama parasını ödeyeceksin. Bazen ödemelerde sıkıntılar oluyor” dedi.

BELEDİYE YÖNETİMİNDE AK PARTİLİ BİR İSİM OLMALI MI?


Meriç, “Mevcut Belediye yönetiminde Başkan Yardımcısının AK Partili bir isim olması gerekir miydi?” şeklindeki sorumuzu, şu şekilde yanıtladı: “Seçimden önce ya da hemen sonra konuşulması lazımdı. Olmadı. Belediye Başkanının kendi tasarrufu. Biz o defteri kapattık. 3 tane meclis üyemiz var. En iyi şekilde temsil edildiğimizi düşünüyorum. 3 AK Partili, 3 MHP’li Meclis üyesi bir de başkan var. O anlamda herhangi bir sorun yok.”

TESCİL KONUSUNDA GETİRİLEN ELEŞTİRİLER


Meriç, kamuoyunda yer tutan çömlek ve keşkeğin tescili ile ilgili soruyu, “O konuda Esnaf Odası hiçbir değerin elden kaçmadığı şeklinde bir açıklama yapmış, onu okudum. Ticaret Odası daha büyük bir kuruluş. Daha fazla tanıtımının yapılması şansı var. Nazilli artık vilayet ilçe gibi düşünülebilir. Getirilen eleştirileri de anlıyorum. Şu an geri dönüş yok. Ben dahil herkesin sorumluluğu var demek ki. Şu hassasiyet daha önce olsaydı belki Belediye Başkanı da daha farklı davranırdı. Bundan sonrakilerde elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde yanıtladı.

2021’DEN BEKLENTİLER


Son olarak 2021 beklentilerini aldığımız Meriç, “2020 yılı zor bir yıldı. Hastalığın önce ne olduğunu anlamadık. Yazın durulur gibi oldu. Şimdi aynı şekilde boğuşuyoruz. Pek çok sektör etkilendi. Yurtlar, kırtasiyeler, lokantalar, herkes etkilendi. Gazeteler bile etkilendi. 2021’de umarım kurtuluruz. Aşı olmasa bu salgın bitmez. İlacın da bulunmak üzere olduğunu söyleniyor. 2021’den umutluyuz. Pandemi sebebiyle 2020 kayıp bir yıl gibi oldu. Savaşlar, afetler, yaptırımlar, Akdeniz’de yaşananlar gibi farklı gelişmeler oldu. Türkiye hiçbir zaman boş bırakılmıyor. Sürekli rahatsızlık vermeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu sayesinde askeri teçhizat üretiminde her türlü gelişmeler devam ediyor. Türkiye her şeye rağmen türlü yıldırma çalışmalarına rağmen olabildiğince güçlü. 2021’de daha güçlü daha iyi daha umutlu yarınlar da buluşmak dileği ile” dedi.

" SES GAZETESİ'Nİ SEVEREK OKUYORUZ"


5 yıldır aralıksız olarak abone oldukları Ses Gazetesi hakkındaki düşüncelerini sorduğumuz Meriç, “Gazeteden memnunuz. 5 yıldır aboneyiz. Aydın’ın tüm ilçelerindeki gelişmeleri takip edebiliyoruz. Herhangi bir görüş ayrılığı da görmüyoruz, çünkü herkese objektif yaklaşıyor. Karacasu’daki gelişmeler de, gazete sayesinde tüm Aydın’a ulaşıyor. Severek okuyoruz” dedi.