Avrasya, Objektif, ORC, SONAR ve Piar gibi pek çok araştırma şirketinin Türkiye genelinde farklı teknikler kullanarak 2020 yılında yaptığı tüm anketlerde zirvede yer alan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ORC Araştırma Şirketi’nin yayınladığı son verilerde de zirvedeki yerini korumayı başardı. Başarı düzeyi ile öne çıkan büyükşehir ilçe belediye başkanları listesinde 31 Mart seçimlerine göre oyunu yüzde 14.34 oranında artıran Başkan Özcan, yüzde 62.6'lık oranla Ege’de 1’inci oldu.

İLK 3’E GİRDİ

ORC'nin 2020 Yılının En'leri Araştırması 01-19 Aralık 2020 tarihleri arasında 30 Büyükşehir ve 51 ilde toplam 42 bin 510 kişi ile yüz yüze ve CATI (bilgisayar destekli telefon görüşmesi) yöntemiyle gerçekleştirildiği açıklandı. Çalışmada 50 Bin nüfusun altındaki belediyeler değerlendirme dışı bırakılırken, firmanın sosyal medya hesabından yapılan raporda ‘2020 Yılının En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları sıralamasında 3’üncü sırada İYİ Partili Kürşat Engin Özcan yer buldu. 31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı adayı olarak yüzde 48.26 oy alan Kürşat Engin Özcan’ın, covid-19 mücadelesindeki başarısının yüzde 62.6’ya çıkan oy oranında büyük etkisi olduğu dile getirildi. Başkan Özcan, son olarak Avrasya Araştırma Şirketi’nin Aralık ayı 2020 yılında başarı düzeyi ile öne çıkan Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları arasında İYİ Parti'den tek isim olmasının yanı sıra en başarılı 10 ilçe belediye başkanı arasına girmesi de dikkat çekmişti.

RUTİN BELEDİYECİLİĞİN DIŞINA ÇIKTI

Göreve geldiği ilk günden bu yana Nazilli’nin hak ettiği hizmetleri alması ve her anlamda gelişmesi için siyasal çekişmeleri bir yana bırakıp hizmet için yarıştığını dile getiren Başkan Özcan; “2020 yılında rutin belediyecilik faaliyetleri dışında sosyal anlamda da kendimizi kanıtladık. Hemşehrilerimizden aldığımız güçle verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam edeceğiz. Pandemi sürecinde verdiğimiz yoğun mücadele ve yapılan anketlerde halkımızın gösterdiği teveccüh bizlerin başarılı yolda olduğunun bir göstergesi. Bizlere her zaman destek veren Nazilli halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.