TBMM'de 2 aydır süren bütçe görüşmeleri tamamlandı. Bütçenin kabul edilmesinin ardından, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Mustafa Savaş, iktidar olarak hazırladıkları 18 bütçeden olduğu gibi 19'uncu bütçeden de Aydın'ın hak ettiği payı almaya devam edeceğini dile getirdi. Yavuz ve Savaş'ın bütçe açıklamasına, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır tepki gösterdi.

"EYVAH Kİ NE EYVAH!"


Merkezi bütçede Aydın'a kaynak olmadığını savunan Çankır, "Daha önceki bütçenizle Nazilli’de yatak sayısını artırmadan iki hastaneyi kapatıp tek hastaneye çevirerek olmaz. Eyvah ki ne eyvah. Anlaşılan 18 yıldır Aydın için yapmadıklarını yine yapmamaya devam edecekler. İlimiz 18 yıldır olduğu gibi AKP vekillerinden La Fonten masalları dinlemeye devam edecek. Aydın’a bütçe yok. Yandaş şirketlere bütçe var. Sayısız vakıflara bütçe var. EYT'ye bütçe yok. Esnafa bütçe yok. Çiftçiye bütçe yok. İşçiye bütçe yok. Emekliye bütçe yok. Sağlık çalışanlarına bütçe yok. Kamu çalışanlarına bütçe yok. Atanamayan üniversite mezunlarına bütçe yok. Genç işsizlerimize bütçe yok" ifadelerini kullandı.

"HALKIN BÜTÇESİNİ ELLERİMİZLE YAPACAĞIZ"


"Ama; 19 bin TL’lik işe 17 milyon TL ödeyen, son 18 yılda 492 milyar dolar faiz ödeyenlerin bütçesi var" diyen Çankır, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaştan 52 milyon lira yardım toplayarak oluşturduğunuz bütçeden şehit ailesine 192 lira maaş bütçesi var. Dolaylı vergiler ile yola devam bütçesi ile halka yük olmaya devam bütçesi var. Bu bütçede halk için ne var? Koca bir hiç var. Aydın halkı için ise kaybedilen 18 yılın ardından gelen bir hiç bütçesi var. Sarayın milyonluk harcamalarını 'İtibardan tasarruf olmaz' diye savunan sizler, ihtişamı itibar diye satanlar söz konusu millet olunca türlü türlü tasarruf lakırtısı ediyorsunuz. Bir dahakine saraylıların değil, halkın bütçesini ellerimizle yapacağız."