Aydın’ın Çine ilçesinde bir süre önce koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durduran Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, yeniden hizmet vermeye başladı. Yeniden hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, esnafa yönelik desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“ORTAKLARIMIZA 150 BİN LİRA İŞLETME KREDİ LİMİTİMİZ VAR”


Bir çalışanlarında koronavirüs vakasının görülmesi üzerine 12 gün boyunca hizmet veremediklerini ifade eden Başkan Özden, “Bu karantina süreci hariç 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren kesintisiz bir şekilde ortaklarımıza kredi vermeye devam ettik. Plasmanımız 60 milyona çıktı. Faiz oranlarımız 5 yıllık yüzde 4.5, iş yeri ve araç kredisi 500 bin liraya kadar vermeye devam ediyoruz. İş yeri kredisi 10 yıllık, diğer kredilerimiz 5 yıllık. Ortaklarımız 1, 2, 3, 4 ve 5 yıllık şekilde arzu ettikleri şekilde kredilerini alabiliyorlar. Ödemelerini de 6 aylık, 3 aylık ya da aylık olarak yine arzu ettikleri şekilde yapabiliyorlar. Ortaklarımıza 150 bin lira işletme kredi limitimiz var. Bunun yanı sıra 25 bin liralık da esnaf kredisi vermeye devam ediyoruz. 150 bin liralık kredi 5 yıl vadeli, 25 bin liralık kredimiz ise 3 yıl vadeli ve bu kredimizden kırmızı kalemi olan ve gecikmesi bulunan ortaklarımız da faydalanabiliyor.” dedi.

“YENİDEN KREDİ VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”


AK Parti Hükümeti’ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Özden, “Hükumet tarafından açıklanan esnaf destek paketini sevinç ile karşıladık. Küçük esnafa aylık bin lira bir de ayrıca 750 lira kira desteği sağlanacak. Bu anlamda hükümete teşekkür ediyoruz. Fakat ortaklarımızın tamamı ve iş yeri tamamen kapanan esnafımız ve öğrenci servis şoförlerimizin kredilerinin bir yıl faizlerinin ertelenmesini ve ayrıca faizsiz 5 yıl vadeli krediden bir yıl faizsiz diğer yıllar faizli olmak şartı ile yeniden kredi verilmesini hükümetimizden talep ediyoruz.” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”


Pandemi dolayısıyla geçen Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran taksitlerinin 3 ay faizsiz olarak ertelendiğini ve Temmuz, Ağustos ve Eylül taksitlerinin de normal faiz ile diğer taksitlerin üzerine eşit şekilde paylaştırıldığını belirterek esnafa yardımcı olunduğunu vurgulayan Başkan Özden, “Mücadelemiz devam ediyor. Ortaklarımızın lehine Hükumetimiz, Bölge ve Merkez Birliğimize arzu ve taleplerimizi ulaştırmaya devam edeceğiz. Ayrıca iş yeri tamamen kapalı esnafımıza aylık bin lira haricinde ek bir destek sağlanması fikrini taşıyoruz ve bu anlamda da Hükumetimizin bir çalışma içerisinde bulunacağına inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.