AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, Didim Belediyesine yönelik eleştirilerini bu hafta da sürdürdü. AK Partili Subaşı CHP’li Didim Belediyesinin projelerine değinerek, “Haftalardır yazıyoruz, anlatıyoruz. Bu sözü verdiniz tutmadınız, şu konularda vatandaş sıkıntı çekiyor diyoruz. Aslına bakılırsa bu yazıları yazarken harekete geçecek, verdiği sözleri tutacak bir yönetici aramadık, ummadık. Yalnızca bunları hatırlatmak istedik. Nitekim sonuç beklediğimiz gibi değişen hiçbir şey yok. Didim böyle olmayabilirdi. Didim, vadedilen gibi içerisinde aynı anda Şirince’yi, Bodrum’u, Çeşme’yi barındırabilirdi. Nitekim doğası ve doğal zenginlikleri buna müsait. Ama Didim’in önünde CHP yönetimi gibi bir engel var. Zamanında Genel Başkanları gelmişti buraya, mevcut Başkan seçilirken de sürekli Didim’i övüp duruyordu. Sonuç kocaman bir sıfır. Bu sıfırın yalnızca Didim’deki CHP için geçerli olmadığını biliyoruz. Nitekim hiçbir CHP belediyesi çözüm odaklı değil. Vaat edileni gerçekleştirmek gibi bir huyları da yok. Tek bildikleri bahane üretmek ve buna halkı inandırmak. Didim’de örneklerini çokça gördük. Şimdi çıkıp “Akköy’ü Şirince gibi yapacaktınız!” desek ne fayda? İlla ki o projeyi yapmamak için de bir bahaneleri vardır. Tamam, bunca bahane, tutulmamış söz, hepsi kabul. İyi de daha kendi işlerini beceremeyen bu yöneticiler nasıl oluyor da 83 milyonu, 81 ili, 923 ilçeyi yöneteni eleştirebiliyor? Toplumsal ödev denen şey, toplum için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten geçiyor fakat bunlar sanki Didim’i Türkiye’de görmüyorlar. Didim için yapacaklarının Türkiye’ye katkı sağlayacağını anlayamıyorlar. Turizmiyle, örnek bir kent oluşuyla ulusal basına konu olması gereken Didim nelerle gündeme geliyor? Bunu düşüneceksiniz. Bir Didim’den ne olur demeyin, çivi-nal-at-ordu misali Türkiye’nin her parçası Devletimiz için büyük önem arz eder” dedi.

“İKTİDAR YAPMADI DİYORUZ DA BİZ HANGİSİNİ YAPTIK?”


AK Parti Hükümeti’nin 18 yıllık hizmetlerine ve pandemi dönemi çalışmalarına değinen AK Partili Subaşı, şöyle dedi: “Hükümetimizin 18 yılda Türkiye’nin geri kalan 70 küsur yılında yapılmamış projelerini gerçekleştirmesi bu zerreden bütüne değer anlayışının eseridir. Kendilerini zerreden görmeyenler veya zerreden görmüyor gibi hareket edenler bütünden bahsetmeye yeltenmesinler. Daha küçücük ilçelerde verdiği sözleri tutamayan bu yöneticiler ve onları denetlemeyen, yeri geldiğinde uyarmayan üstleri; Türkiye’nin yönetimini nasıl gerçekleştirecekler? Daha Didim’de kendi bütçelerini halkın yararına işletemeyen, halka harcadıklarının hesabını vermeyen bu yöneticiler nasıl olur da şeffaflıktan bahsederler? Milyonlar nereye gidiyor, kim bilir... Mesela tüm dünyayı etkileyen bir pandemi süreci var. Bu süreç boyunca Hükümetimiz Didim esnafına ve halka milyonlarca Türk Lirası destekte bulundu ve bu destek devam ediyor. Didim Belediyesi ne yaptı? Belediye sözde hijyen paketiyle esnafa mantarlı, çürümüş ıslak mendil dağıtmaktan başka ne yaptı? Gerçi biz biliyoruz ki sizin esnaf anlayışınız zabıta ordusu gönderip arbede çıkarmaktan, esnafı tartaklamaktan ibaret. Tabi sizden olmayan esnafı... Hükümet sizsiniz yapacaksınız derler, soruyorum deprem olduğunda korumaları kıyamadı diye uykusu bölünmeyen sizin Genel Başkanınız değil miydi? O yönetim şimdi olsaydı Türkiye’nin hali nice olurdu? Gerçek şudur ki yapılması gerekeni herkes yapmaz. O yüzden kimse Hükümetimizin bu zamana kadar yaptığı onlarca şeyi “Yapılması gereken” diye yabana atamaz. Biz 18 yılda hükümetimiz Didim’e bunları yaptı diyoruz, onlar yapması gerekiyordu diyor. Yahu öyleyse bu zamana kadar neden yapılmadı? Gevezelikle eleştiri aynı şey değildir. Oradan buradan ayıklanıp derlenen yazılar yazmakla eleştiri olmaz. Birini eleştirmeden önce kendinize soracaksınız: Biz iktidar şeffaf olsun istiyoruz ama biz ne kadar şeffafız, iktidar yatırım yapsın diyoruz ama biz Didim’e hangi yatırımı getirdik, iktidar ekonomiyi yönetemiyor diyoruz ama biz Türkiye ekonomisi için ne yaptık, iktidarın yaptığı yolu eleştiriyoruz ama biz niye o yolu yapmadık, liyakat yok diyoruz ama biz liyakate ne kadar uyuyoruz? Mesela girdiği her seçimden galip ayrılan Genel Başkanımızı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını hadsizce tek adam diye adlandırmadan önce girdiği her seçimi kaybeden, parti genel kurulunda karşı adaylık dahi kabul etmeyen Genel Başkanınızı sorguladınız mı? Biliyoruz kendinize itiraf edemediğiniz gerçekleri bize itham etmek istiyorsunuz. Böyle mi iktidar olacaksınız?”

“YANDAŞ ANKETLERLE SONUÇ AÇIKLANIYOR”


Subaşı, “CHP yandaşı anket firmalarında dahi partiniz yüzde 25 civarında dolanıyor. Bir de başarı diye bu anketleri paylaşıyorlar. Hangi çizgide olduğu belli olmayan, tabiri caizse her telden çalan partileri kurucu iradelerine saygılıymış, hadi oradan! Her fırsatta vesayet özlemini dile getirip darbe olduğunda kaçacak delik arayarak Cumhuriyetçilik ilkesine mi saygı duyuyorsunuz? Ülkenizi, devletinizi yabancılara şikayet edip Milliyetçilik ilkesine mi saygı gösteriyorsunuz? Her fırsatta yerli arabaya çamur atmaya çalışıp teröristlere büyük kayıplar yaşatan, Türkiye’nin savunma sanayisini dünyada ilk sıralara yükselten İha/Siha’ları ve onun vatansever üreticisini eleştirip Devletçilik ilkesine mi saygı gösteriyorsunuz? Sizin ilkeniz, davanız falan yok. Sizin derdiniz Türkiye’yi yönetmek de değil. Tek istediğiniz Türkiye’yi ele geçirmek. Vatandaş bunu görmüyor mu sanıyorsunuz? Emin olun bu millet o güvendiğiniz kimselerin ne size ne de “Dostlarınıza” hiçbir faydası olmadığını ilk seçimde gösterecek. Şimdi bırakın iktidarınızın getireceği rahat nefes hayallerini de önce Didim’e rahat nefes aldırmayı başarın” ifadelerine yer verdi.