Koçarlı'ya bağlı Çakmar Mahallesi'nde 2 bin 400 dekar arazisi bulunan ve Türkiye'nin çiftlik içerisinde faaliyet gösteren tek fakültesi olan ADÜ Ziraat Fakültesi, ürün yelpazesini genişletti. Fakülte bünyesinde beyaz peynir, kefir, tereyağı, tulum peyniri, süzme yoğurt ve lorun ardından kaşar, örgü ve çivil peynirlerini üretmek için yeni bir tesis hizmete açıldı. Açılış törenine ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Öktem, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

4 MİLYON LİRALIK CİRO

Törende konuşan Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, fakülte olarak hem eğitim verdiklerini, hem de üretim yaptıklarını dile getirdi. Bu yıl ürettikleri hayvansal ve bitkisel ürünlerin satışından 4 milyon 250 bin lira ciro elde ettiklerini belirten Gençsoylu, ülke ekonomisine katkı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

4 TON SÜT İŞLEME KAPASİTESİNE SAHİP

Yeni tesisle birlikte süt işleme kapasitelerini 3 tondan 4 tona çıkaracaklarını kaydeden Gençsoylu, “Beyaz peynir, keçi peyniri, tulum peyniri, süzme yoğurt, kefir, tereyağı, dondurma, bal ve yumurta üretiminin yanında kaşar, çivil ve örgü peyniri üretimine de başlıyoruz” dedi. Öğrencilerine en güvenli ve kaliteli kaşarı sunan üniversite olduklarını iddia eden Gençsoylu, yeni tesisin açılmasında, emeği ve desteği olan herkese teşekkür etti.

“HAKSIZ REKABET KOŞULLARI OLUŞTURMAYACAĞIZ”

Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir de, pandemi sürecinde tarımın en fazla öne çıkan sektörlerden olduğunu söyledi. Ziraat Fakültesi’nin ürünlerini 1 Ocak’tan itibaren ‘Ziraat Çiftliği’ markası ile haksız rekabet koşulları oluşturmadan piyasaya sunacaklarını dile getiren Aldemir, ürünlerin satışı için kentte satış noktaları hizmete açmayı planladıklarını anlattı. Konuşmasını tamamlayan Rektör Aldemir, diğer protokol üyeleri ile birlikte kurdeleyi keserek kaşar, çivil ve örgü peynirleri üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.