Ülke genelinden 98 adet şiir ve 10 adet yağlı boya tablo çalışmasının yer aldığı yarışmada, dereceye girenler ödüllendirilecek. Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlileri Doç.Dr Hatice Altunkaya, Dr. Hakan Değirmenci, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Türkçe Öğretmenleri Sinan Turan, Özlem Günay Arukan, Belediye Temsilcisi Damla Hür’ün oluşturduğu komisyon şiir başvurularını değerlendirirken, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim görevlileri Doç. Dr Reyhan Demir, Dr. Ahu Simla Değerli, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Resim Öğretmenleri Duygu Dereköy, Şeyma Türker, Belediye Temsilcisi Meriç Öztürk Şahinci, resim başvurularını değerlendirmeye aldı.

BAŞKAN KAPLAN’DAN TEŞEKKÜR

Konu ile ilgili açıklama yapan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, şunları söyledi; “Koçarlılı hemşehrimiz merhum Başvekilimiz Adnan Menderes’e olan vefamızı tuvaller üzerinde, şiir satırlarında göstererek yarışmamıza katılan tüm yarışmacılara ve birbirinden güzel eserlerin değerlendirmesinde emek harcayan jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy ve Sayın Rektörümüz Osman Selçuk Aldemir ile bir araya gelerek düzenlenecek ödül töreni ve eserlerin sergilenmesi ile ilgili bir program hazırlayacağız. Bu görüşmeden sonra kamuoyuna gerekli duyuru yapılacaktır.” dedi.
Yapılan değerlendirme sonucu şiir kategorisinde Vaveyla adlı şiiriyle Keziban Nur Şimşek birinci olurken, 1961 Kuş ile Kenan Güç ikinci, Ağlama Sen Çocuğum ile Arif Odabaş üçüncü ve Menderes’e Ses Ver ile Fatih Karakuş dördüncü olmayı başardı. Resim kategorisinde Emine Fida Rüzgar birinci, Burak Erim ikinci, İrem Sena Özen üçüncü ve Nesrin Sözen dördüncü oldu. Dereceye girenlerin ödül töreni ise ilerleyen günlerde yapılacak.