Aydın’ın Koçarlı ilçesinde Millet İttifakı Koçarlı Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Şahinci’den, pandemi döneminde zor günler geçiren esnaf ve vatandaşlara yönelik destek verilmesi yönünde çağrı geldi. Meclis Üyesi Şahinci, yaptığı çağrıda esnaf ve vatandaşlara destek olmak için hükümetin belediye meclis üyelerine yetki vermesini istedi.

“YASAL MEVZUAT ÖNÜMÜZÜ TIKIYOR”

Millet İttifakı Koçarlı Belediye Meclis üyelerinin milletin derdine derman olmak ve sıkıntılarına çözüm bulmak için her alanda fedakarca çalıştığını ifade eden Şahinci, şöyle dedi: “Koçarlı’da esnafımızın sorunlarını dile getiriyoruz. 4 Aralık 2020 tarihinde mülkiyeti Koçarlı Belediyesi’ne ait işletmelerden kira alınmaması yönünde Koçarlı Belediyesi Meclisi olarak pandemi sürecinde yayımlanan genelgelere uygun bir karar aldık. Ama genelgede sadece belediyelere ait kapalı olan işletmelerle ilgili bir karar. Çünkü genelge sadece buna izin veriyor. Peki belediyeye ait olmayan taşınmazlardaki işletmelerin durumu ne olacak? Zorunlu olarak kapalı olan işletmeler var ve yasal mevzuat bu işletmelerin yükünü azaltmamız konusunda önümüzü tıkıyor. Koçarlı’da sadece belediyeye ait kapalı olan işletmeler yok ki? Vatandaşın ve esnafın hali ortada. Hükümetten beklentimiz en azından biz belediye meclislerine yetki vererek katı atık ücreti gibi giderlerin de bu dönemde alınmamasını sağlamak ya da esnafı destekleyebileceğimiz bir paket açıklamasıdır.”

“ÜCRET TARİFESİ TEKLİFİMİZ KABUL GÖRMEDİ”

Şahinci, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Nitekim aynı meclis çatısında 2021 yılı ücret tarifnamesi görüşülürken, biz Millet İttifakı meclis üyeleri olarak, 2020 yılı ücret tarifesinin geçerli olması yönünde verdiğimiz teklif, komisyonda çoğunluğa ulaşamadığı için kabul görmedi. Oysa Aydın Büyükşehir Belediyesi bu yönde örnek gösterilecek bir karar da almıştı. Bu zor günlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yapmış olduğu yardım ve desteklerin benzerlerini, hem hükümetin alacağı kararlarda da görmek istediğimizi hem de bu yöndeki kararların desteklemesi gerektiğini önemle belirtiriz.”