Nazilli’ye bağlı Yıldıztepe Mahallesi 4-5 Sokak üzerindeki Belediye Konutları’ndaki evinde maddi sıkıntılar nedeniyle girdiği bunalım sonucu hafta sonu mektup yazarak yaşamına son vermek isteyen E.E.’ye Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra resmi kurumlar da yardım seferberliği başlattı. Ailesini maddi sorunları nedeniyle zor durumda bıraktığını dile getirerek, ‘Kiramı ödeyecek paramız yok, ekmek alacak param dahi yok’ yazılı intihar notu bırakan E.E.’ye Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri gıda yardımında bulunurken, Nazilli Kaymakamlığı ise maddi destek sağlayacak.

DEVLET KURUMLARI SEFERBER OLDU

Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’un talimatı ile tedavisinin sona ermesinin ardından evine geçen E.E.’ye kira yardımı yapılması için Nazilli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından girişimde bulunurken, vakıf tarafından ayrıca maddi destek çıkartıldığı öğrenildi. Pandemi sürecinde pandemi yardımı ve ekonomik destek verildiği öğrenilen E.E.’nin 4 yaşındaki çocuklarına daha sağlıklı bakabilmeleri için Nazilli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından da rehberlik hizmeti verildiği kaydedildi. Rehberlik hizmetinin yanı sıra aileye çocukları için sosyoekonomik destek sağlanacağı öğrenilirken, İŞKUR aracılığıyla da iş bulunması için yazışmalar yapıldığı kaydedildi.

MADDİ SORUNLAR İNTİHARA TEŞEBBÜSE SÜRÜKLEDİ

Sağlık durumu iyi olan ve evinde istirahat eden E.E.’nin 5 yıl önce evlendiği ve 4 yaşında bir çocukları olduğu öğrenildi. Pandemi sürecinde Uğur Selüloz’daki işinden ayrılan E.E.’nin Pamukkale Üniversitesi’nde gördüğü tedavi nedeniyle maddi sorunlar yaşadığı ve çektiği 7 bin TL’lik nakit avansı ödeyemeyince bankalardan gelen mesajlarla bunalıma girdiği kaydedildi. Kaymakamlıktan iki kez maddi yardım alan E.E.’nin girdiği bunalım sonucu eşine, ‘Sizi zor durumda bırakıyorum. Kiramı ödeyecek, evime ekmek alacak dahi param yok’ diyerek not bıraktığı ve intihara teşebbüs ettiği kaydedildi. Nazilli Kaymakamlığı başta olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Nazilli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından destek verilen E.E.’ye Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi de yardım elini uzattı.