CHP’li Erdinç Gümüş, Kasım ayı meclisinde daha önce sorduğu, “2019 yılında düzenlenen panayırda yer paralarını kim toplamıştır, ne kadar toplanmıştır, bunu kulüp çalışanları mı belediye personeli toplamıştır?” sorusunu yineledi ve belediyenin bu soruya neden cevap vermediğini sordu. Bu sözler üzerine Aralık ayı meclis toplantısına Kulüp yöneticisi Murat Yıldırım’la birlikte katılan Kulüp Başkanı Ali Aytaç, gündemin kapanmasının ardından bir açıklamada bulunmak istediğini bildirdi. Aytaç, böyle bir açıklama yapmak gibi bir mecburiyetleri bulunmasa da kendi istekleriyle gelip birkaç kere mecliste konuşulan konuya açıklık getirmek istediklerini söyledi.

BAĞIŞ MAKBUZLARI DAĞITILDI

Tutulan bağış makbuzları da her iki ittifak mensuplarına dağıtıldı. İki meclisten bu yana Karacasuspor’la ilgili polemikler oluştuğunu dile getiren Aytaç, “Millet İttifakı iki meclistir Karacasuspor’un 2019 yılında düzenlenen festivalde topladığı bağış paralarının gündeme getiriyor. Buna açıklık getirmek istedim. 2019 yılındaki festivalde Karacasu Belediyesi festivale katılımın fazla olması için tezgah açanlardan yer ücreti almayacağını açıkladı. O zaman biz bunu kulüp için bağış olarak toplayalım dedik. Toplanan miktar 6 bin 870 lira. Erdinç Gümüş birkaç kere bu konuyu mecliste dile getirdi. Belediye ile ilgisi de olan bir konu değil. Bu yüzden belediye de yanıt veremedi. Buna ben gelip açıklık getirmek istedim” dedi.

“KARACASUSPOR’U SİYASETTEN UZAK TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bu gibi soruların doğrudan kendilerine sorulmasının daha doğru olacağını ifade eden Aytaç, “Bu konunun belediye ile bir alakası yoktu bunu söylemek istedik. Bir de bizi herkes tanıyor. Mecliste Karacasuspor’un bu konuyla gündeme gelmesini doğru bulmuyoruz. Sorsanız biz size bunu zaten açıklardık. Biz Karacasuspor’u siyasetten uzak tutmaya çalışıyoruz. Biraz daha dikkat edilirse sevinirim. Meclis üyelerinin sorusu varsa yanıtlayabilirim. Yönetim olarak göreve geldiğimizden bu yana Belediyeden herhangi bir destek almadık. Bu sene maçlar da oynanmadığı için almamayı tercih ettik. Meclisten karar geçti ama biz parayı almadık. Bu yaptığımız iş bir amme hizmeti. Bu işin bize bir faydası yok. Zaman ve maddi anlamda kaybımız var. Bizim 150 sporcumuz var. Biz onları en iyi şekilde spor yaptırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mecliste bahsi geçen konu meclisi ilgilendiren bir konu değil. Bize gelip doğrudan sorulabilirdi. Kuruşu kuruşuna makbuz tutuldu ve bunları çoğaltıp sizlere dağıttık. Bunu inceleyerek de rakamı görebilirsiniz” dedi.

SORMAMIZIN SEBEBİ KULÜBE GÜVENSİZLİK DEĞİL

Erdinç Gümüş’ün olmadığı toplantıda konuşan İbrahim Kayahan, “Kulüp olarak belediyeden hak ettiğiniz parayı alın. Parayı alın sizin hesabınızda dursun. Asıl konuya gelirsek bizler panayırdaki parayı sorduk ama sizler gibi Karacasuspor için canımızı feda etmeye hazırız. Ben de Ataeymir’de uzun yıllar spor kulübü yöneticiliği yaptım. Bu kulüplerin yaşaması için her şeyi yaparız. Bizim bu soruyu sormamızın sebebi kulüp yöneticilerine güvensizlik değil. Ne kadar ne toplanmış bunu öğrenmek istedik. Vatandaşlar da bunu bize soruyor. Biz bunu belediyeden öğrenemediğimiz zaman vatandaş, “O zaman sizin ne işiniz var orada?” diyor. Bu kesinlikle size güvensizlik değil. Art niyet gibi bir algı oluşup sizleri üzdüysek hem Erdinç Gümüş adına hem de kendi adıma sizlerden özür dileriz. Kesinlikle böyle bir niyetimiz yoktu. Bu kulüp hepimizin kulübü” dedi. Oturumu yöneten Fatih Akkın da Karacasuspor’un önemine değinip hiçbir şekilde yapılamayacak reklamın spor organizasyonları yoluyla yapılabildiğine vurgu yaptı.

“SORUMLU, CEVAP VEREMEYEN BELEDİYEDİR”

Ali Aytaç’ın sözlerinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdinç Gümüş ise, “Karacasuspor’a yapılan belediye yardımını hep oy birliği ile onayladık. Bizi üzen olay Karacasu Belediyesi yöneticilerine mecliste sorduğumuz Karacasuspor’un festivallerde ne kadar işgaliye ücreti topladığına dairdir. Bize verilen cevap, ‘Biz öğrenelim size bilgilendirelim’ oldu. Aradan 2-3 meclis toplantısı oldu hiç bir bilgi verilmedi. Belediye meclisinde alınan kararlar kayıtlara geçirilir. Herhangi bir cevap gelmeyince tekrar sormak zorunda kaldık. Bu ve bunun gibi bilgileri veremeyen belediye, siz spor kulübü yöneticilerini töhmet altında bırakmıştır. Sizi açıklama yapmak durumunda bırakmıştır. Sosyal belediyeciliğin içini dolduran spor etkinliklerinin her türlü faaliyetini her zaman destekledik bundan sonra da desteklerim. Geleceğimiz olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yolu onlara spora ve güzel sanatlarla uğraşı edinmelerini desteklemektir ” dedi.