Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Selçuk Yasan, ülke ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İyi ekonominin, iyi siyasetin ürünü olduğunu belirten Başkan Yasan, şu anda ekonominin kötüye gittiğini, bu durumu düzenletecek ortada elverişli bir umut ışığının da olmadığını savundu. Ülkenin içinde bulunduğu durumunun belli olduğunu, tüm sektörlerin aynı sıkıntı, dert ve endişeleri taşıdığını dile getiren Yasan, herkesin kafasında yanıt bekleyen "Bugün nasıl geçecek, yarın ne olacak?" sorusunun yer aldığını ifade etti.

"BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİMİZ Mİ?"

Sabit giderlerin aynı kaldığını, salgın sürecinde olunmasına rağmen çeşitli alanlarda yapılan zamların da halkta endişeye, paniğe, motive düşüklüğüne ve belirsizliğe neden olduğunu kaydeden İl Başkanı Yasan, "Halkımızda ‘bunlar daha iyi günlerimiz mi?’ diye düşünceler var. Ortada ise kötü giden ekonomiyi düzeltecek elverişli bir umut ışığı yok" şeklinde konuştu.

"ESNAFIN ÜZERİNDEN YÜKÜ ALACAK REFORMLAR YAPILMALI"

Devletin artık vatandaşlara destek sağlaması gerektiğini dile getiren Başkan Yasan, "Doğru tespitler yapılarak, destekler doğru yerlere verilmeli. Dışarıdan para kaynakları bulmak değil de yine üretim haline gelen bir ülke olmamız gerek. Üreten toplum kendi kendine yeten toplumdur misali, burada daha fazla teşvik modelleri sunup prosedürleri kolaylaştırmak gerek. Vergide de yeni reformlar yapılması gerektiğini düşünüyorum, esnafın üzerinden yükü alacak reformlar yapılmalı. Halkımıza ‘siz size yetersiniz değil de biz size yeteriz’ güveninin aşılanması lazım" dedi.