Hükümet tarafından pandeminin başladığı ilk günden beri belediyelerin yapacağı sosyal yardımlar kısıtlandı. Ancak bu kısıtlama Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu durduramadı. Topuklu Efe, sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin bütün imkanlarını pandemi nedeniyle kapanan esnaf için seferber eden Başkan Çerçioğlu ve ekibi, bu süreçten en ağır şekilde etkilenen Sökeli kahveci esnafına destek oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi personeli Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile pandemi tedbirleri doğrultusunda iş yerlerini kapatmak zorunda kalan ve mağduriyet yaşayan esnafa destek vermeye devam ediyor.

DESTEK SÜRECEK


Aydın Büyükşehir Belediyesi personeli, Söke’de bulunan kahvehane sahipleri ve çalışanları için gıda kolisi ve çocuk bezi yardımında bulundu. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yardım kolileri, AYBA ekipleri tarafından kahvehane işletmecileri ve çalışanlarına ulaştırılmaya başlandı. İş yerleri tekrar açılana kadar her ay düzenli olarak gıda kolisi desteği sürecek. Gıda kolileri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından esnafın ve çalışanlarının adreslerine teslim ediliyor. İlerleyen süreçte farklı iş kollarında çalışan iş yerleri için tedbirler kapsamında kapanma durumu söz konusu olursa, Büyükşehir Belediyesi o meslek grupları için de desteğini sürdürecek.

“TOPUKLU EFE SAYESİNDE ESNAFIMIZIN EVİNDE TENCERE KAYNIYOR”


Söke Kahveciler Odası Başkanı Ali Öztürk, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan destek ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Çerçioğlu’nun bir kez daha esnafın yanında olduğunu gösterdiğini belirten Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Maalesef mart ayında pandemi sürecinin başındaki hali yeniden yaşıyoruz. Ve yine ilk olarak kahvehaneler kapatıldı. AVM’lerin açık olduğu yerde kahvehanelerin kapatılması küçük esnafı bitirme noktasına getirdi. Sağ olsun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu esnafın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Nisanda olduğu gibi süreçten dolayı kapalı olan esnafımızın yanında oldu ve çalışan kardeşlerimize erzak yardımı yapıyor. Kapanma sürecinde evine ekmek götüremeyen arkadaşlarımız var. Bu yardımlar sayesinde evlerinde aş kaynıyor. Aynı hassasiyeti hükümetten de bekliyoruz. Acil olarak kahveci esnafına destek paketi açıklanmasını bekliyoruz. Çektiğimiz kredilerin ödemesi geldi dükkan kiralarımız geldi, hiçbirini ödeyemiyoruz. Esnaf nefes alamıyor artık. Hükümet tarafından destek verilse de keşke bu erzaklara ihtiyacımız olmasa. Özlem Başkanımıza kendim ve esnaflarım adına bizi yalnız bırakmadığı için bir kez daha teşekkür ediyorum.”