Kaymakam Soley, "Aktif vakamızın 100’ü geçtiği 21 Kasım tarihinden beri ilk kez bugün ilçemiz genelinde aktif vaka sayısı 100’ün altına düştü. Aktif vaka sayısı 84 olup, 78 vakanın tedavisi evlerinde, 6 vakanın tedavisi hastanede sürmektedir." dedi.

İZOLE ALTINDAKİ EV SAYISI 86'YA DÜŞTÜ


Kaymakam Ahmet Soley açıklanmasında, "Değerli Karacasulular. Pandemi sürecinde salgının ilçedeki yayılım hızını düşürüp, salgını kontrol altına alabilmek için aldığımız yerinde önlemler ve sizlerin yardım ve destekleriyle yürüttüğümüz kararlı mücadelenin sonucu olarak bugün Koronavirüs Salgını ilçemiz genelinde kontrol altına alınmıştır.
Bugün ilçemiz Küçükdağlı Mahallemizde 2, Geyre Mahallemizde 3, Palamutçuk, Ataköy, Bahçeköy ve Çamköy Mahallelerimizde 1’er vaka meydana gelmiş olup, vakaların 4‘ü izolasyon altındaki temaslılar olup, 5’i yeni vakadır. Bugünkü vaka sayımız son dönemdeki günlük ortalamamıza yakınsa da bugün ilçe merkezinde 32, ilçe genelinde 77 hasta iyileşmiş; ilçe merkezinde 46, ilçe genelinde 99 temaslı ile ilçe merkezinde 9, ilçe genelinde 12 temaslı yakınının izolasyonları sona ermiş, toplam izole edilen konut sayısı 86’ya düşmüştür" dedi.


"BÖLGE EN AZ ETKİLENEN İLÇE KONUMDAYIZ"


Sözlerini sürdüren Soley, "Aktif vakamızın 100’ü geçtiği 21 Kasım tarihinden beri ilk kez bugün ilçemiz genelinde aktif vaka sayısı 100’ün altına düşmüş olup; bugün 14:00 itibariyle ilçe merkezinde toplam vaka sayısı 156, ölümle sonuçlanan vaka sayısı 2, iyileşen hasta sayısı 122, aktif vaka sayısı 32 olup 31 vakanın tedavisi evlerinde, 1 vakanın tedavisi hastanede sürmektedir. İlçe merkezindeki temaslı sayısı 46, temaslı ile birlikte yaşayan temaslı yakını sayısı 9, toplam izole edilen konut sayısı 34’dür. İlçe genelindeki toplam vaka sayısı 366, ölümle sonuçlanan toplam vaka sayısı 9, iyileşen hasta sayısı 273, aktif vaka sayısı 84 olup, 78 vakanın tedavisi evlerinde, 6 vakanın tedavisi hastanede sürmektedir. İlçe genelinde temaslı sayısı 99, temaslı ile birlikte yaşayan temaslı yakını sayısı 12,toplam izole edilen konut sayısı 86’dır.
Bu durumuyla ilçemiz korona virüs salgınından bölgemizde en az etkilenen ilçelerden biri konumundadır" dedi.

"KURALLARA AYNI ŞEKİLDE UYACAĞIZ"


Soley sözlerini, "İlçemiz vaka tablosu mahallelere göre ayrıntılı olarak bugün Kaymakamlık sosyal medya sayfalarından yayınlanacaktır.
El ele vererek birlik olmanın verdiği güçle birlikte salgını kısa sürede kontrol altına aldık. Ancak bu bizi rehavete düşürmemelidir.
Geldiğimiz konumu koruyup aktif vaka ve temaslı sayılarımızı daha da azaltmak, yaşadıklarımızı bir daha yaşamamak için korona virüse karşı birlikte yürüttüğümüz mücadeleyi bundan sonra da sürdürmemiz zorunludur. Lütfen; Başta maske, sosyal mesafe, el hijyeni olmak üzere alınan kararlara belirlenen tedbirlere uyalım. Her zaman olduğu gibi; yaşadığımız bu zor günleri el ele vererek bir olmanın gücüyle birlikte aşalım. Saygılarımla" şeklinde sonlandırdı.