Vatandaşlarla kurumlar arasında köprü görevi görerek çözümde aktif görev alan İYİ Parti Karacasu İlçe Teşkilatı, seçimden seçime değil her zaman vatandaşın yanında olunması yönünde örnek bir çalışmaya imza atıyor. İYİ Parti İlçe Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Nail Kurt ve her birinin farklı konularda başkan yardımcılığı görevleri bulunan yönetim kurulu üyelerinin bizzat yer aldığı mahalle ziyaretleriyle gönüllere dokunan İYİ Parti Teşkilatı, bu tür çalışmaların seçimden seçime değil her zaman yapılması gerektiğini örneklendiren bir çalışmaya imza atıyor. Bugüne kadar Yeşilyurt, Çamarası, Işıklar, Alemler, Yaykın, Çamköy, Tekeliler mahallelerini ziyaret ettiklerini, muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini, bundan sonraki süreçte de diğer mahallelere ziyaretlerin süreceğini ifade eden Başkan Küpelioğlu, “Pandemi koşulları sebebiyle vatandaşlarla buluşamasak da köylere giderek muhtarlarla bir araya gelmeyi sürdüreceğiz. Her zaman vatandaşımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

“SORUNLARI TESPİT EDİP BUNLARI SINIFLANDIRDIK”


Bu ziyaretleri ve bugüne kadar mahallere sunduklarını katkıları anlatan Ali Küpelioğlu, “İYİ Parti olarak vatandaşlarımızla, köylerimizle, muhtarlarımızla iletişim kurmak bağlantı kurmak için çalışmalar yapıyoruz. Düzenli olarak haftada bir ya da iki kez köyümüze gidip muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla toplantı yapıp yaşadıkları yerin sorunlarını öğreniyoruz. Yerelde muhalif bir parti olarak bunları öğrenmek istiyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesine yaptırabileceğimiz takip edebileceğimiz işler varsa bunları öğrenmek için böyle bir çalışma yapıyoruz. Şu ana kadar Yeşilyurt, Çamarası, Işıklar, Alemler, Yaykın, Çamköy, Tekeliler köylerine gidip buralarda çalışma yaptık” dedi.

YAYKIN’IN İMAR KONUSUNU ARAŞTIRDIK


Sözlerini sürdüren Küpelioğlu, “Bu sorunları bir sınıflandırma yaptık. ASKİ’yi, Fen İşleri’ni ilgilendiren, Karacasu Belediyesini ilgilendiren sorunlar şeklinde sınıflandırdık. Örneğin Yaykın Bölgesinin İmarla ilgili sorunu vardı. Onayı bitti, parsellendirilmesi bekleniyor. Burada maddi sorunlardan söz ediliyordu. Mahalle halkı bu işin bir an evvel çözülmesini istediğini söyledi. Biz Karacasu Belediyesi Fen İşleriyle bağlantı kurduk. Gidişatı öğrendik. Bir sorun olmadığını söylediler. Bir para istenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylediler. Mahallenin beklenti ve sorunlarına vakıf olduk. Gerekli yerlere ilettik. Bundan sonraki süreci de takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TEPECİK MAHALLESİNİN SORUNUNU YETKİLİLERE İLETTİK”


Büyükşehirle ilgili sınıflandırdıkları sorunları Karacasu Koordinatörü Selahattin Karakan ile konuştuklarını ifade eden Küpelioğlu, “Kendisi birçok sorunla ilgili bilgisi olduğunu söyledi. Biz bu konularda bir adım daha attık. Büyükşehir Belediyesinde ilgili daire başkanlıklarına gidelim istedik. Bunu gerçekleştirdik. Pek çok köyümüzde su sorunu vardı. Pandemi sebebiyle bazı birimler kapalı olduğu için yetkililere ulaşmak da kolay değil. Tepecik Mahallesinde bulunan göletin içinin temizlenmesi için bir talep vardı. Köy muhtarımız, Nail Kurt hocamız ve üyemiz Turgut Savaş giderek İl Başkanımızla görüştüler. Ardından Büyükşehir yetkilileriyle bağlantı kuruldu. Önümüzdeki hafta da gerekenin yapılacağı söylendi” dedi.

KARACASU VE YAYKIN ARASI YOL YAPILACAK


Yol çalışmaları yönünde beklentilerin kendilerine iletildiğini dile getiren Küpelioğlu, “Yeşilyurt-Çamarası ve Geyre arasındaki yol ile ilgili sorunlar vardı. Bunu öğrendik. Aydın Büyükşehir Belediyesinde bu sorunun tespit edildiğini ancak çalışmaların başlamadığını öğrendik. Burada köprü ihtiyacı olduğunu saptadık. Köprü yapımının takipçisi olacağımızı söyledik. Yazır üzerinden güney mahalleleri olan Yaykın, Bingeç, Yolüstü, Yolaltı, Nargedik, Tepecik, Yukarı Görle, Aşağı Görle gibi mahallelere ulaşımı sağlayan yolun genişletilmesi ile ilgili talepler var. Bu konuda da Büyükşehir bir proje hazırlamış ama Orman İdaresinin reddetmesi sonucu bu genişletme çalışmasının başlatılamadığını öğrendik. Yeni bir proje hazırlanması halinde bu çalışmanın yapılabileceğini düşünüyorduk. Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri de bu yönde bir çalışma içerisine girmiş. Yeni proje Orman Müdürlüğüne iletildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün onay vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“DEREKÖY GÖLETİ’NE SUNDUĞUMUZ KATKI BİZİ MUTLU ETTİ”


Dereköy Göleti’ndeki çalışmalardan da bahseden Küpelioğlu, “İYİ Parti İlçe Teşkilatımızın çok güzel bir başarısı oldu. Dereköy Göleti’nin genişletilmesi çalışmasında aktif rol oynadık. Muhtarımız bu talebi dile getirmişti. Olayı çok iyi takip etti. ASKİ aracılığıyla bu çalışmayı gerçekleştirdik. Bu konuda Hakan Müdürümüze ve personeline teşekkür ederiz. Başkan Yardımcımız Gani Şişman bu konuda son ana kadar büyük çaba harcadı. Köylülerimiz de dayanışma gösterdi. Yüzde 40 kapasite artışı gerçekleşti. Buna bir katkımız olduğu için çok mutluyuz. Pandemi sebebiyle belki bu süreçte köylerde yalnızca muhtarlarımızla bir araya gelerek sorunların tespiti için çalışacağız. Vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız” dedi.