ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı ve Adnan Menderes Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Ethem Aktürk, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Yüksel ve Ziraat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Akpınar, dünyanın önde gelen üniversitelerinden Stanford Üniversitesi’nce (Amerika Birleşik Devletleri) hazırlanan dünyanın en iyi bilim insanlarının yer aldığı listeye girdi.

DÜNYANIN EN İYİ BİLİM ADAMLARI BELİRLENDİ

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis ve ekibi tarafından yayımlanan çalışmada, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159 bin 684 bilim insanını kapsayan (ilk yüzde 2) bir veri tabanına göre atıf göstergeleri, atıf sayıları, h-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve etki faktörlerine bağlı olarak tablolar oluşturuldu. Belirtilen bu göstergeler kullanılarak yazarlar bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda kategorize etti.

ADÜ’NÜN ADINI DUYURDULAR

REKTÖR ALDEMİR’DEN TEBRİK

"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine Türkiye’den girmeye hak kazanan 857 akademisyen arasında ADÜ’den yer alan Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ethem Aktürk, Prof. Dr. Atila Yüksel, Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Akpınar, dünyanın en iyi bilim insanları listesinde yer alarak, hem kendileri hem de üniversite adına büyük bir gurur yaşadıklarını ifade ettiler. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ise, “PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” başlıklı makaleye göre, dünyanın en iyi bilim insanları sıralamasında yer alan öğretim üyelerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz” diye konuştu.