Tarihi ve doğal güzellikleri ile Ege Bölgesi’nin kadim kültüre sahip kentlerinden biri olan Aydın’da doğal gaz kullanımı gün geçtikçe artıyor. Kullanım konforu ve temiz enerji olması sebebiyle alternatif ısınma kaynakları her geçen gün yerini doğal gaza bırakıyor. “İnsanların yaşam konforunu arttırma” amacıyla çalışan ve Aydın genelinde 63 mahalleyi doğal gazla buluşturan Enerya, buna ek olarak 6 ilçede bulunan 10 mahallede daha fizibilite çalışmalarını tamamladı. Enerya, artan talep ile Aydın’da bugün itibarıyla 100 bin aboneye ulaştığını açıkladı. Enerya'nın 100 bininci abonesi İbrahim Savaş’a hediyesi olan elektrikli scooter'ı Enerya'nın Antalya, Aydın ve Denizli’den Sorumlu Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukcu ve Aydın İl Müdürü Osman Ersöz takdim ettiler. Tulukcu ve Ersöz, İbrahim Savaş nezdinde Aydınlılara Enerya'yı tercih ettikleri için teşekkür ettiler.

"HEDEFİMİZ AYDINLILARI DOĞAL GAZ KONFORUYLA BULUŞTURMAK"

Tulukcu, Aydın’da 2011 sonunda 309 abone ile Efeler İlçesi’nin Yedi Eylül Mahallesi’nde başlayan serüvenin bugün 100.000 abone ile devam ettiğini belirterek, bugün toplam 63 mahalleye 1.097 km doğal gaz hattı ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Tulukcu sözlerine şöyle devam etti; "Aydın genelinde bugün Nazilli, Efeler, Söke, Çine, İncirliova ve Kuşadası ilçelerinde toplam 63 mahallede doğal gaz konforu yaşanmaya başlarken buna ek olarak 6 ilçede bulunan 10 mahallede daha fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. Enerya olarak alt yapı çalışmalarında başta Aydın Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizle yakın iş birliğinde ve gerekli prosedürlere uygun şekilde ilerleyerek süreçlerimizi yönetiyor ve izin belgelerimizi tamamladıktan sonra altyapı çalışmalarına başlıyoruz. Aydın halkının doğal gaza olan ilgisinin artmasıyla Aydın'da abone sayımız son 3 yılda 2 katına çıktı. Tüm bu çalışmalar doğrultusunda da bugün Aydın'da 100.000 aboneye ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

"EN SAĞLIKLI ISINMA SİSTEMİ"

Yaşadığımız pandemi sürecinin önemli öğretileri olduğunu söyleyen Tulukcu, ev içinde sağlığımıza da hassasiyet göstermemiz gerektiğinin altını çizdi. Ilıman bir iklime sahip olan Aydın’da kışın birçok alternatif ısınma sistemi kullanıldığını anımsatan Tulukcu, "Uzmanlar, bu sistemlerin bazılarının mekan içerisindeki havayı devir daim ettiği için sağlıksız olduğu konusunda açıklamalarda bulunuyor. Bu yönden baktığımızda da doğal gaz en sağlıklı ısınma sistemi olarak karşımıza çıkıyor" dedi.
Tulukcu ayrıca, Aydınlıların doğal gaz kullanımı ile diğer alternatif ısınma yöntemlerine kıyasla ev ekonomisine yılda ortalama yüzde 47 gibi bir oran ile bin 781 TL katkı sağlayabileceğinin altını çizdi.