AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, belediyenin borçları nedeniyle İncirliova Belediye Başkanı İYİ Parti'li Aytekin Kaya’yı eleştirdi. Eleştirilerin hedefi olan Başkan Kaya’ya CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı’ndan da destek geldi.

“SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ?”


CHP İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman, İlçe Örgütü olarak Başkan Kaya’nın tam destek yanında olduklarını belirterek, "Dürüst ve çalışkan başkan, yürüdüğün yolda ve aldığın kararlarda yalnız değilsin. İncirliova halkı ve bizler seninleyiz. Memleketimiz, ilimiz, ilçemiz koronavirüs hastalığı ile mücadele ederken, her gün en sevdiğimiz kişileri kaybederken, ilçemize ve vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini vermeye çalışan belediye başkanımız daha ne yapsın? Hizmet etmesinin yanı sıra başkanımız, bir yandan personelin maaşını, bir yandan da geçmiş dönemden kalan borçları ödemek için mücadele ederken, siz neyin peşindesiniz? Halkımız, meclis olarak sizden birlik ve beraberlik içerisinde kendisine hizmet etmesini bekliyor. Bilinmesini isteriz ki biz örgüt olarak, Belediye Başkanımız Aytekin Kaya’nın tam destek yanındayız" dedi.


“DEVRALDIĞI ENKAZI TOPARLAMAYA ÇALIŞMAKTA”


İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak da, "31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde İncirliova Belediye Başkanı seçilen İYİ Parti’li Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Kaya, Cumhur İttifakı’ndan devraldığı enkazı toparlamaya çalışmaktadır. Bunu lafla değil icraatlar ile ortaya koymaya çalışmaktadır. Bunun da sağlamasını ilçe vatandaşlarımızdan ve mahalle muhtarlarımızdan öğrenebilirsiniz. Cumhur ittifakı bu çalışmaları yerinde incelemek yerine sayısal rakamlarla ciddiyetsizliklerini ifade etmeye çalışmış olmaları da vahim durumlarını açıklamaktadır” ifadelerini kullandı.

“İHANET EDECEK BİR YANLIŞA SAPMAYIZ”


İncirliova Belediyesi’nin mahallelerde çalışmalarına aralıksız devam ettiğini dile getiren Alak, “Seçim maratonu boyunca sunduğumuz projeleri de yakından takip ederek gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar; yapılan işlerde her kuruşun hesabı sorulmaktadır. Bizlere güvenip oy veren vatandaşlarımıza ihanet edecek bir yanlışa sapmayız Allah’ın izniyle. Bizlere güvenmeye de devam etsinler. Millet ittifakı olarak İncirliova ilçemiz için canla başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“HAVANDA SU DÖVMEYE DEVAM EDİYORLAR”


“Cumhur ittifakı olarak yaptıkları bu talihsiz açıklamalarla sanırım amaçları siyasi polemiklerle gündem yaratmak” diyen Alak, sözlerini söyle sürdürdü:
“Biz Millet İttifakı olarak 'İncirliova ilçemizi gelin birlikte yönetelim' diyoruz, Cumhur ittifakı ise siyasi yenilgilerini hazmetmek yerine havanda su dövmeye devam ediyorlar. Onlar bu yanlışta yol almaya devam etsinler, İYİ Parti olarak İncirliova’ya iyi belediyecilik anlayışı ile hizmet etmeye davet ediyoruz, Allah’ın izniyle de devam edeceğiz.”