Millet İttifakının aylar önce sorduğu ve bir yanıt alamadığı şirketin kârı zararı konusunda geçen meclis toplantısında bu meclisten önce gereken açıklamanın yapılacağı şeklinde söz verilmişti. Meclis tutanaklarına da geçen bu söz yine yerine getirilmedi. Konuyu İYİ Partili Nail Kurt bir kez daha gündeme getirirken şirket müdürü Mehmet Erikmen ise pandemiyi bahane etti. Karşılıklı atışmaların yaşandığı toplantıda Mehmet Erikmen’in “Siz seçimi kaybederek bedelini ödediniz” sözleri dikkat çekti. Mazereti sebebiyle Aralık meclisine katılmayan Zeki İnal'ın bu konuda neler söyleyeceği merak ediliyor.

BİR TIK’LA HALLEDİLECEK KONU UZADIKÇA UZADI

Meclis Üyesi Nail Kurt bu konuda, “Son mecliste sorup cevabını alamadığımız bir konu var. Sayın Belediye Başkanımız Zeki İnal, tutanaklara geçen bir söz kullanmıştı. Bu mecliste ya da bu meclisten birkaç gün önce mali müşavir çağırıp meclise KARBEL’le ilgili bilgi verileceğini ve kararın buna göre verileceğini söyledi. KARBEL’le ilgili gördüğüm kadarıyla bir çalışma yok. Çok basit bir iş. Bilgisayara girilecek gelir gider tek tıklamayla alınacak ve biz söylenecek. Neden bunu söyleyemiyoruz. Bu gelir giderlerin meclise sunulması şirketin müdürünün sorumluluğunda değil mi? Ben böyle olduğunu düşündüğüm için soruyorum” ifadelerini kullandı. Mehmet Osan’ın “Hocam sen denetleme komisyonundaydın denetlerken görmedin mi?” diye sorması dikkat çekti. Nail Kurt, “O zaman da sordum ama denetleme yetkin yok dediler. Engel oldular” yanıtını verdi.

“ŞİRKETİN MALİ TABLOSU SİZİN BİLGİSAYARINIZDA DEĞİL Mİ?”

Şirket Müdürü MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Erikmen, “Pandemiden dolayı muhasebecimiz gelemedi. İzmir’den bu konuları denetleyen müfettişler de geldi. Bir sorun görmediler. Muhasebecimiz geldiğinde kârı zararı açıklayacağız. Neden kâr ettik neden zarar ettik bunları açıklayacağız. Kimse tereddüde kapılmasın. Kâr ettiğimiz yerler var. Zarar ettiğimiz yerler var. Bunu işi bilen birinin izah etmesi daha doğru olur. Biz bunu açıklayacağız. Bugün kaçtık diyelim yarın yine elbette açıklanacak. Kaçıyormuşuz gibi algılanmasın. Zarar edebilir kâr edebilir. Ama bunu açıklayacağız” dedi. Nail Kurt, “Bunun dosyaları sizin bilgisayarın da değil mi? Bunu çıkarıp getirmek sizin yetkinizde değil mi? Bu işin uzaması bizleri rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMİ KAYBEDEREK BEDELİNİ ÖDEDİNİZ”

İbrahim Kayahan şirkette kaç kişi çalıştığını sorarken Erikmen, “23 kişi çalışıyor” şeklinde yanıt verdi. Mehmet Osan’ın “Sizin düşündüğünüz gibi 50-60 kişi çalışmıyor” demesi ortamı gerdi. Kayahan, “Biz belediyeyi 70 kişiyle teslim ettik. 6 ay sonra belediyeden 200 bin lira daha aktarırız. 23 değil isterse 100 kişi çalışsın ama bunun bedelini Karacasu halkı ödeyecek” ifadelerini kullandı. Mehmet Erikmen, “Siz 70 kişi çalıştırdınız. Çalıştınız çalışmadınız. Bunun bedelini seçimi kaybederek ödediniz. Biz 100 kişi çalıştırırız. 150 kişi çalıştırırız. Bedelini öderiz. Bunda sıkıntı yok. Bizim bir yanlışımız olsaydı müfettişler cezayı keserdi” dedi.

YILDIZ: “BİZ BURAYA NEDEN SEÇİLDİK O ZAMAN”

Erikmen’in bu sözlerine CHP’li Muammer Yıldız tepki gösterdi ve “Burada meclis üyeleri varken müfettişlerin burayı yönetme gibi bir lüksü mü var. Bizim de bilgimiz olması gerekir. Buna biz karar vereceğiz. Halk bizi neden seçip buraya gönderdi. Müfettişler çözecekse bunu bizim burada oturmamızın da anlamı yok” ifadelerini kullandı.

KASIM MECLİSİNDE YAŞANANLAR

Kasım ayı meclis toplantısının gündem maddeleri arasında yer alan Karbel’e belediyeden 200 bin lira sermeye aktarımı oy çokluğu ile kabul edildi. Şubat ayında da bu şirkete 200 bin lira sermaye aktarımı yapılmış ve uzun bir süre bunun gündeme bile gelmeyeceği söylenmişti. Karacasu’da Kasım ayı belediye meclis toplantısının son bölümünde verilen soru önergesi tartışmalara sebep olmuştu. Millet İttifakı üyeleri, Zeki İnal yönetiminin göreve gelmesinin ardından kurulan sermayesi yüzde yüz belediyeden aktarılan Karbel Gıda, Tarım, Hayvancılık, Turizm Sanayi LTD. Şirketinin zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmasını isterken, oylama sırasında yaşanan karmaşa ve belirsizlik akıllarda soru işareti bırakmıştı. Kasım Meclisinde sözü verilen ve tutanaklara geçen şirketle ilgili gerekli açıklamanın yapılacağı şeklindeki söz yine yerine getirilmemiş oldu.