2019 yerel seçimlerinin ardından, belediyeyi, bir önceki belediye başkanı MHP'li Gürşat Kale'den 32 milyon lira borçla devralan Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın 13 milyon lira borç ödemesi yapmasına rağmen belediyenin toplam borcunun 35 milyon TL'ye yükselmesine, AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı tepki gösterdi. Belediyenin iflasın eşiğinde olduğunu savunan ittifak temsilcilerine, Başkan Kaya cevap verdi.

“MAŞALLAH HESAPLARINIZ ÇOK KUVVETLİYMİŞ”

Başkan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada Cumhur İttifakı Meclis üyelerine sorular yönelterek, "Borçlar konusunda madem bu kadar hassastınız keşke bu hassasiyetinizi önceki dönemde gösterip belediyenin milyonlarca liralık borç bataklığına sürüklenmesine engel olsaydınız. Borçlar ve borçlanma konusundaki hassasiyetinizi ittifak olduğunuz önceki yönetime gösterip belediye şirketinin Aydın’da vergi borcu sıralamasında birinci olmasını engelleseydiniz. Açıklamanızda bizi sözde matematik bilmemekle, mali disiplin ve hesap işleri konus0unda yetersiz olmakla suçluyorsunuz. Belli ki her biriniz matematik, muhasebe ve mali disiplin konusunda uzmansınız. Ancak sormak istiyorum. Neden bu uzmanlıklarınızı belediye icra ve haciz bataklığına sürüklenirken göstermediniz? Belediyenin kendi mülkü olmayan bir yere 2 milyon 200 bin lira harcanırken uzman olduğunuzu unuttunuz mu? Üstelik kalan bu borcunuzu da yine biz ödüyoruz. Size göre büyük, bizim için de İncirliova halkının paralarının sıcak sularda eritildiği, sözde jeotermalle ısıtma projeniz için bir kitapçığa 7 milyon lira öderken maşallah hesaplarınız çok kuvvetliymiş. Bize bir tane açılan kuyu, jeotermalle ısınan bir ev gösterin de üstün matematik bilginizi biz de görelim. Belediyenin benzinliğini satıp, sanki İncirliova’da hiç benzin, mazot satan yer kalmamış gibi önceki yönetim Ankara’daki bir firmadan 1 milyon liralık mazot alırken neredeydi sizin engin muhasebe bilginiz? Yeri gelmişken belirtelim, bu Ankara firması önceki yönetim aldığı mazotun parasını ödemediği için belediyeyi icraya verdi, kalan 200 bin liralık borç üzerine gelen faizle 380 bin lirayı geçmiş durumda" ifadelerini kullandı.

“HALKIN HİZMET ALMASINI ENGELLİYORSUNUZ”

"Bırakın İncirliova’yı, Aydın’ı, Türkiye’de borç konusunda bizi eleştirebilecek en son kişiler sizlersiniz. Önceki dönemde bu borcu yapanlar, bu borçlar yapılırken susanlar ya da ittifak ortağı oldukları için önceki yönetimi eleştirmeyenler bizi asla eleştiremezler" diyen Başkan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri açıklamalarında hiç sıkılmadan deprem ve imar yönetimi konularına da değinmişler. Anlaşılan yaptıkları bu açıklamayı ya hiç okumamışlar ya da önceki dönemde belediyeyi kendilerinin yönettiklerini unutmuşlar. Kendi döneminizde Cumhuriyet Mahallesi’nde dokuz, on katlı imar ruhsatları verilirken bu memlekette deprem olmuyor muydu? 36 dairelik inşaat alanına 96 daire için oturma ruhsatı verenler sizler değil misiniz? Bu saydıklarımın hepsi mensubu olduğunuz Cumhur İttifakı’nın son seçimde adayı olan önceki başkan döneminde gerçekleşti. Saydığım bu yüz kızartıcı olaylar sizin kötü yönetiminizi anlatmak için yeterli olmadıysa listeyi sayfalarca daha uzatabiliriz. Sizlere tavsiyem bu konularda konuşurken öncesinde biraz düşünün ve dönüp aynaya bakın. Çünkü bizi eleştirmeye kalktığınız her konuda geçmişiniz fazlasıyla yanlışlarla ve yüz kızartıcı olaylarla dolu. Son olarak altını çizerek belirtmek istiyorum ki biz borçları açıkladığımızda ‘Artık geçmişi konuşmayalım’ diyen sizlerdiniz. Şimdi borç tartışmaları yeniden açan da sizlersiniz. Görülüyor ki sizin derdiniz borçları sorgulamak değil, kısır siyaset yapmak, yapılan hizmetleri engellemek. Siz kısır siyasetinizi yapmaya devam edin, biz başlayan Yerel Tarım Ürünleri Satış Merkezi, tarımsal organize sanayi bölgesi, yürüyüş yolu, kreş, yüzme havuzu ve İstiklal Mahallesi kentsel dönüşüm projelerimizle İncirliova halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Yaptığınız hesapsız borçlar, sebep olduğunuz icralar ve hacizlerle İncirliova halkının hizmet almasını zaten engelliyorsunuz, kısır siyasetinizle bizi uğraştırmayın, biz size en güzel cevabı İncirliova halkına hizmet ederek vermeye devam edeceğiz."