Demokrasinin başkenti olarak adlandırılan Aydın’ın Efeler ilçesinde kadınlar, Türkiye’nin ilk kadın muhtarı olan hemşehrileri Gül Esin’in izinden gidiyor. Geçen yıl yapılan yerel seçimlerde Efeler’in 4 mahallesinde muhtarlık seçimini kadın adaylar kazandı. Rakiplerini geride bırakan Yıldız Karadaş Taşçıoğlu üçüncü kez Fatih Mahallesi’nin muhtarlık görevine seçilirken, Şule Çıvkaroğlu ise Girne Mahallesi’nin, Gurbet Çamoğlu Mimar Sinan Mahallesi’nin, Funda Şenemre Mesudiye Mahallesi’nin yeni muhtarları oldu. Muhtar seçilerek kadınların gururu olan Taşçıoğlu, Çıvkaroğlu, Çamoğlu ve Şenemre, göreve geldikleri ilk günden itibaren mahalleleri için mesai gözetmeksizin büyük bir fedakarlıkla çalışıyor. Görev dönemleri içerisinde mahallelerindeki birçok sorunu çözen kadın muhtarlar, yöneticilik beceriyle de örnek oldu. Ortaya koydukları hizmetlerle takdir toplayan kadın muhtarlar, önümüzdeki yıllarda da vatandaşların tercihiyle yeniden seçilerek uzun yıllar mahallelerine hizmet etmek istiyor.

EFELER’İN İLK KADIN MUHTARI TAŞÇIOĞLU OLDU

Vatandaşların talepleri doğrultusunda muhtar olmaya karar verdiğini belirten Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, “2009 yılındaki seçimlerde vatandaşlarımızın tercihleriyle muhtar olarak seçildim. Böylelikle Efeler’in ilk kadın muhtarı oldum. Muhtarlık görevim boyunca tek amacım, mahalle halkıma hizmet etmek oldu. Bu amacım doğrultusunda mahallemizde birçok önemli projeyi hayata geçirdim. Bu projelerle mahalle halkımıza önemli katkılar sağladım. Yaptığım bu hizmetlerden dolayı 2014 ve 2019 yılında mahalle halkımızın tercihleriyle yeniden muhtar olarak seçildim. Mahalle halkıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimizin en güzel şekilde yaşayabilmesi için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğim. Muhtarlık yaptığım dönemlerde bizlere destek veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay, Aydın Milletvekillerimize ve önceki dönem belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesi ve Dünya Kadın Hakları Günü’nü tebrik ederek tüm kadınlara sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileyen Muhtar Taşçıoğlu, “Seçme ve seçilme hakkını tüm dünyadan önce bize veren Atamızı saygı ve minnetle anıyorum. Her zaman kadınlarımızın başarılı olmasını yürekten diliyorum. Umarım kadınlarımız siyaset başta olmak üzere toplumun her alanında önemli görevlerde bulunarak ülkemize hizmet eder. Kadınlarımız her zaman başarılıdır. Toplum olarak ortaya çıkan bir başarının altında mutlaka bir kadının emeği vardır. Kadınlarımızın tüm dünyada hak ettiği değeri almasını yürekten diliyorum.” diye konuştu.

“İYİ Kİ MUHTAR OLMUŞUM”

Uzun yıllar mahallesinde esnaflık yaptığını dile getiren Girne Mahallesi Muhtarı Şule Çıvkaroğlu, “Seçimden önce mahalle halkımızdan muhtar olmam yönünde bir talep geldi. Ailemin de desteğiyle mahalle halkımızın talebi doğrultusunda aday olmaya karar verdim. Seçimde vatandaşlarımızın desteğiyle muhtar olarak seçildim. İyi ki muhtar olmuşum. Muhtarlık görevim boyunca tek isteğim, mahallede yaşayan vatandaşlarımızın mutlu olması. Bu doğrultuda görevimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum. Mahalle sakinlerimizin yüzünün gülmesi bizlerin de mutluluk kaynağı olur. Her zaman mahalle halkımın yanında olarak sorunların çözülmesi, taleplerin yerine getirilmesi konusunda büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğim. Muhtarlık görevim boyunca bize destek veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a teşekkür ediyorum.” dedi. 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin yıl dönümünü kutlayan Muhtar Çıvkaroğlu, “Atatürk, 1923 yılında yaptığı konuşmada, ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.’ demiştir. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını tüm dünyadan önce veren Atamızı saygı ve minnetle anıyorum. Tarih boyunca kadınlarımız, birçok alanda önemli başarılar elde etti. Bu elde edilen başarılar, kolay başarılar değil. Kadınlar olarak bizlerin başaramayacağı bir iş yok. Kadın elinin değdiği her iş, çok güzel olur. Bu anlamda kadınlarımız, toplumun her kesiminde yer almalı. Kadınlarımızın başarılı olduğunu gördüğümde büyük gurur duyuyorum. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla tüm kadınlarımıza çok güzel bir yaşam diliyorum.” diye konuştu.

“MUHTARLIK GÖREVİMİ ÇOK SEVEREK YAPIYORUM”

Mahalle halkının talebi doğrultusunda aday olduğunu kaydeden Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gurbet Çamoğlu, “Cuma Mahallesi’nin muhtarı olan rahmetli kayınpederim Nafiz Çamoğlu’nun yanında bir önceki dönem, aza görevinde bulunmuştum. Azalık görevim boyunca muhtarlık tecrübesi kazandım. Mahalle halkımın talebi doğrultusunda aday olarak mahalleme muhtar oldum. Muhtarlık görevimden önce Aydın Devlet Hastanesi’nde çalıştım. Yoğun bir iş olmasına rağmen işimi layıkıyla yapmaya çalıştım. İnsanları seven birisiyim. Sabırlı bir insanım. Hizmet etmeyi çok seviyorum. O yüzden muhtarlık görevimde hiç zorlanmıyorum. Mesai fark etmeksizin severek çalışıyorum. Muhtarlık görevimi severek yapıyorum. Bu doğrultuda her zaman mahalle halkımın yanında oldum. Mahalle halkımızın sevinç ve üzüntülerini paylaştım. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğim. Her zaman yanımızda olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şahsımı tercih ederek beni muhtar olarak seçen mahalle halkıma şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Kadınların siyaset başta olmak üzere toplumun her alanda olması gerektiğini ifade eden Çamoğlu, “Kadınlara seçme ve seçilme hakkını verilerek tüm dünyaya örnek oluşumuzun yıl dönümünde Atamızı saygıyla anıyorum. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla da tüm dünya kadınlara sağlık, mutluluk dolu yıllar diliyorum. Kadın haklarına saygı duyulan bir toplumda eşitlik ve adalet olgularıyla bir arada yaşamak istiyoruz. Siyasette, ilimde, bilimde kadınların daha fazla yer verilmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin cinayetlerin bittiği bir toplum istiyoruz.” dedi.

“MUHTAR OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Geçmiş yıllarda muhtar olmayı düşünmediğini ancak mahalle halkının talebi doğrultusunda muhtar olmaya karar verdiğini söyleyen Mesudiye Mahallesi Muhtarı Funda Şenemre, “Ailemin desteğini alarak mahalleme muhtar olarak hizmet vermek istedim. Seçimlerde vatandaşlarımızın oylarıyla muhtar olarak seçildim. Muhtar olduğum için çok mutluyum. Çünkü muhtarlık görevimi gerçekten çok severek yapıyorum. Muhtarlık görevimin boyunca vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları çözmek için büyük çaba sarf ediyorum. Vatandaşların sorununu çözmek, mutlu olduklarını görmek, bizim işimizi ne kadar güzel yaptığımızı ortaya koyuyor. Bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonraki dönemde de mahalle sakinlerimizin mutluluğu için muhtarlık görevimi yapmaya devam edeceğim. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay, Aydın Milletvekillerimizin desteğini her zaman hissediyoruz. Destekleri için kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümünün kutlu olmasını dileyen Şenemre, “Önceki dönemlerde muhtar ve benzeri görevlerde bulunan kadınlarımız bizlere örnek oldu. Bizler de muhtar olarak bizden sonraki kadınlarımıza örnek olacağız. Kadınlarımız her işi başarır. Yeter ki kendilerine inansınlar. Her alanda kadın yöneticilerimizin sayısını artmasını diliyorum. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nün kutluyor, tüm kadınlarımıza mutlu bir dünya diliyorum.” şeklinde konuştu.