AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İncirliova Belediye Meclisi üyeleri, Belediye Başkanı Aytekin Kaya'ya önerge ile belediyenin borcunu sordu. Önergeyi yazılı olarak cevaplayan Başkan Kaya, belediyenin toplam 35 milyon 535 bin 802 lira borcu olduğunu açıkladı. 2019 yerel seçimlerinin ardından, eski Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale'den belediyeyi 32 milyon TL borçla devralan Başkan Kaya'nın yaklaşık 21 aylık görev süresi içinde 13 milyon lira borç ödemesi yapmasına rağmen belediyenin toplam borcunun 35 milyon liraya yükselmesi tepki çekti.

"HİZMET OLMADIĞI GİBİ BORÇ DA KATLANARAK ARTMIŞ"


Cumhur İttifakı temsilcileri, İncirliova Belediyesi'nin faiz yükü nedeniyle ödeme sıkıntısı çektiğini ve borçlanması halinde yeterli gelir elde edemediğini dile getirdi. Belediyenin iflas riski ile karşı karşıya olduğunu iddia eden ittifak temsilcileri, "Belediye iflas riski ile karşı karşıya. 'Martın sonu bahar' denildi ama İncirliova Belediyesi'nde yalancı bahar sona ermek üzere. Son 2 yıl finans ve disiplin açısından tam bir felaket. '13 milyon TL borç ödendi' denildi ama borcu borçla kapattıkları aşikar. Belediyeyi 32 milyon TL borçla devir aldıklarını, 13 milyon TL borç ödediklerini açıklayan belediye yetkilileri, meclis üyeleri tarafından verilen önerge sonucu belediyenin 35 milyon TL borcu olduğu öğrenildi. Hizmet olmadığı gibi borç da katlanarak artmış" dedi.

"SÜREKLİ BAHANE ÜRETMESİNLER"


Belediyenin deprem, afet ve acil durum yönetimi, ulaşım hizmetleri, çevre yönetimi, imar yönetimi ve kentsel dönüşüm ile ilgili hiçbir girişimde bulunmadığını öne süren Cumhur İttifakı temsilcileri, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki yıldır biten tek bir proje bulunmamaktadır. Kalıcı hizmetler yapmak yerine, 'mış' gibi yapılmıştır. Çok büyük vaatlerle göreve gelen sayın başkanın 500 günde tüm enerjisini iletişim illüzyonlarına ayırdığı görülmüştür. Yönetimin başarısızlıklarını örtmek için 'engelleniyoruz' şeklinde bahane üretiyorlar. Belediyenin kaynak üretme alanları da var. Enkaz menkaz yok bu ilçede, sürekli bahane üretmesinler."