3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü münasebetiyle kendilerini hatırlayanlara teşekkür eden Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, daha önce de gündeme gelen engellilerin düzenlenen etkinliklere katılımlarını arttırmak için rahatlıkla binebileceği bir engelli rampası bulunan minibüs tarzında bir aracın belediyeye kazandırılmasını istediklerini yinelerken ayrıca belediye bünyesinde, ilçedeki engellilerin yaşamını kolaylaştırmak üzere sosyal belediyeciliğin gereği olan engelliler birimi kurulması gerektiğini bir kez daha ifade etti. Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal dernek binasında engelli vatandaşlarla bir araya gelirken, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı ve MHP İlçe Başkanı Murat Uysal da birer çiçek gönderdi. Dernek Başkanı Hüseyin Dilmen, Başkan İnal’ı, yönetim kurulu üyeleri Ekrem Önem ve Fahri Şahna ile birlikte ağırladı.

“DERNEĞİN ÇALIŞMALARI HERKESE ÖRNEK OLMALI”

Her zaman engellilerin hizmetinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Zeki İnal, “Afrodisias’ta oluşturduğumuz satış alanında sizler de satış yapacaksınız. Dernek yönetim kurulu üyesi kardeşimizin yaşadığı ve daha önce çözdüğümüz sorunu yine belediye olarak gidereceğiz. Bir personelimiz mesai saatlerinde gelip kardeşimizi yatağından kaldırıp aracına oturtulmasında ve sokağa çıkabilmesinde yardımcı olacak. Derneğin çalışmalarını da gıptayla takip ediyorum. Herkes sizleri gelip izlemeli. Azminizi görmeli ve sizleri örnek almalı. Derneğin fiziki koşullarının iyileştirilmesinde de üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

“BİR KAHVEDERESİ’NE BİLE GİDEMİYORUZ”

Ziyaret sebebiyle çok mutlu olduklarını söyleyen ve Başkan İnal’a teşekkür eden Hüseyin Dilmen, talep ve beklentilerini anlattı. Dilmen, “Rampası bulunan engellilerin ilçe içi ve dışında ulaşımlarını sağlayacak bir minibüsün alınması gerekliliğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Diğer ilçelerdeki dernekler birçok gezi düzenliyor ancak bizler derneğimize ya da belediyeye ait bir engelli rampası olan bir minibüs olmadığı için bir Kahvederesi’ne bile gidemiyoruz. Eğer yeni bir araç alınamıyorsa belediyenin mevcut minibüsüne tak-çıkar engelli rampası monte edilebilir. Tabi pandemi olmadığı dönemi kastediyorum. Bir de engellilere yönelik bir lokal talebimizi ifade etmek istiyorum. Yönetim kurulu üyesi arkadaşımızın evden çıkma konusunda bir takım sıkıntıları var. Belediyemiz önce yardımcı olmuştu. Şu an bu sorun yine devam ediyor. Onları çözebilirsek sevineceğiz. Kahvederesi’nde satış imkanımız olsa sevineceğiz” dedi.

“BELEDİYEDE ENGELLİLER MASASI KURULMALI”

Dilmen, şunları kaydetti: “Engelli arkadaşlarımız evlerinden dışarı çıkmakta zorlanıyorlar. Sosyal belediyeciliğin gerektirdiği şekilde bu sorunların çözülebileceğini söyledik. Dernek yönetim kurulu üyesi arkadaşımızın yaşadığı sorunu pek çok arkadaşımız yaşıyor. Bu hizmetlerin daha çabuk ve hızlı bir şekilde görülebilmesi için bir engelliler masası kurulabileceğini daha önce de dile getirmiştik. Başkanımıza ilettik. Kendisine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizleri gerek sosyal medyadan mesaj atarak gerek telefonla arayarak hatırlayanlar ve çiçek gönderme nezaketini gösteren parti başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”