“Merhaba” türküsü müzisyen Başar Sayılgan‘ın düzenlemesiyle ve Didim’in yerel sesleri ile yeniden yorumlanarak Youtube kanalı üzerinden Didim’den ‘merhaba’ denilirken, eğitime de destek olunuyor. Projesi kadın girişimci ve aynı zamanda gazeteci Umut Kaşan’a ait bu sosyal sorumluluk projesinin yönetmenliğini de Umut Kaşan kendisi yaptı. Vokal ve enstrümanlarda Başar Sayılgan, Ömercan Özüaydın, Engin Ağrı, Cem Sezgin, Doç. Dr. Yakup Kıvrak, Melek Çağla Yavuncu, Kenan Ceylan, Özlem Ağrı, Vedat Demirhan, Veysel Başboğa, Samet Temiz, Zeynep Nurcan Bakmaz, Derya Aslan Demir, Ali Durmuş, Ceren Aydıncı, Didim Cemevi Aşık Veysel Korosu, Didim Pir Sultan Abdal Grubu olan, çocuk oyuncu Ulaş Bulut Ağrı’nın yer aldığı “Didim Cemevi için Söyle” projesi Didimli firmaların destek ve katkıları ile çekildi.

“DİLERİM DİĞER STK VE DERNEKLERE DE ÖRNEK OLUR”

Yapımcı ve yönetmen Umut Kaşan, “Pandemi günleri tüm sektörlerde olduğu gibi, dernek ve sivil toplum kuruluşları için de, sanatçılarımız için de zor geçiyor. Sosyal yardımlaşmaya imkân veren konser ve etkinlikler durdu. Uzaktan eğitim maddi imkansızlıklar yaşayan bazı öğrenciler için de oldukça zor. Sanatçılarımız da şarkılar söylemeyi ve alkış duymayı özledi. Ama bizler bu günlerde her zamankinden daha çok yardımlaşacağız diye düşündüm. Moral bozmak yok. Moral en büyük sağlık. Daha öncesinde olduğu gibi kalabalık konserler veremiyor, bir arada buluşamıyor sosyal sorumluluk projeleri için kaynaklar yaratamıyorsak biz de sahnelerimizi Youtube’a taşımalıyız ve bu kaynakları zorlamalıyız diye düşündüm. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği’ne Didim’den vereceğimiz bir merhaba ile hem tarihi ve doğal güzellikleri ile turizm cenneti olan güzel ilçemiz Didim’i tanıtırken, hem de eğitime destek sağladıkları ve Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi sahnelerini Youtube’a taşıdıkları için, bu projeyi hayata geçirebildiğimiz için başkan Hüseyin İlhan nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerine, katkı ve destekleri ile projemize hayat veren firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Youtube kanalımıza her abonelik eğitime destektir. Youtube da böylesi kaliteli içerikler ve benzeri işler, belki diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarına da bir gelir kapısı yaratır. Sosyal medyanın, yeni medyanın gücüne inanıyorum. Dilerim ki projemiz örnek olsun. Uzaktan eğitime destek için bizim Didim’den güzel bir merhabamız var. Bu selamımız da izleyicilerimizin abonelik ve destekleri ile eğitime de katkı olsun” dedi.

TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Dernek Başkanı Hüseyin İlhan ise kanaldan elde edilecek gelirin öğrencilere eğitimi için bağışlanacağını bir kez daha hatırlatarak, “Hem Didim’i hem de cemevindeki faaliyetlerimizi anlatan güzel bir çalışma oldu. Günlerce bu çalışma üzerinden emek sarf ettik. Sponsorlarımıza, çekimlerimizde bize destek olan ekibimize ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Amacına ulaşan bir çalışma olduğuna inanıyorum” diye konuştu.