Hayatını dokumacılık ve dokuma makinası makinaları tamiratı yaparak kazanan Ataköy Mahallesinden Kemal Dumanlar, Denizli’ye gidip yaptırması gereken parçaları 10 gün tamir ettiremedi. Kendisi de bir makine ustası olan Dumanlar, diğer köylerdeki dokumacılardan gelen tamirat talebini de yerine getiremedi. Ataköy genelinde 20 dokumacı ve 65 dokuma tezgahının bulunduğu bilgisi verildi. Ataköy’deki karantinanın ise ne zaman biteceği bilinmiyor. Karacasu Kaymakamlığına çağrıda bulunan Dumanlar, bir çözüm istedi.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Ataköy’de 4 otomatik tezgahla dokumacılık yapan Dumanlar, makine parçaları tamiratında da kendi kendini yetiştirdi. Hem kendi parçalarını tamir eden, hem de çevre mahallelerdeki dokumacıların imdadına yetişen Dumanlar, kendi alanı olmayan tamir işlemleri için de Denizli’ye gidip tamir işlemlerini yaptırıyor. Köyün karantina altına alınmasının ardından büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Dumanlar, yetkililere çağrıda bulundu.

“BİR ÇÖZÜM BULUNSUN”

Sorunlar hakkında bilgi veren Dumanlar, "Genelde makine tamiri yapıyorum. Cumartesi gününden bu yana parçalarımı yaptıramıyorum. Alınması gereken parçalarım var. Kendim gidip yaptırıp gelmem lazım. Kimse mağdur olmayacak dediler. Diğer köylerden de arayanlar var. 31 yıldır bu işin içindeyim. Esnaflar Odasında bütün kayıtlarımız mevcut. Ustalık belgesi sahibiyim. İp olarak geliyor biz ipi kumaş haline getiriyoruz. Sonra baskıya gidiyor. Fabrikalara ara mamul yapıyoruz. Şu an üretimimiz durdu. 4 makinam var. Ayda 10 bin metre mal üretiyorum” dedi.