Nazilli’de mart ayından bu yana süren pandemi döneminde önemli ve çok tehlikeli vazifeyi, cenaze taşıma ekibi ve mezarlık görevlileri üstleniyor. Nazilli Belediyesi tarafından oluşturulan 3 kişilik taşıma ekibi ve mezarlık görevlileri tedbirlerini alsa da, hayatlarını hiçe sayarak görev yapıyor. Çoğu zaman en yakınlarının bile ellemeye çekindiği cenazeler, cenaze arabasına taşınıyor. İslami koşullara göre cenazeler yıkandıktan teslim alan görevliler, mezarlık ekibine cenazeyi teslim ediyor ve defin işlemi tamamlanıyor. Covid’den dolayı vefat edenlerin cenazeleri, Eğriboyun Mezarlığı’ndan Yunus Emre bölümünde defnediliyor. Kepçelerin her gün yeni mezarlar kazdığı Nazilli’de koronavirüsten dolayı en çok ölüm, 28 Kasım Cumartesi günü 18 kişi ile yaşandı.

“PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENİYORUZ”

Nazilli’de son bir aydır Covid-19’dan dolayı ölümlerin arttığını ifade eden Nazilli Belediyesi Cenaze Aracı Şoförü Ercan Yıldıztekin, günde en az 10 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini belirtti. Yıldıztekin, “Günde en az Covid-19’dan 10 kişinin cenazesini taşıyoruz. Vatandaşın çoğu inanmıyor ancak virüs bir gerçek. Önlemlerimizi alarak çalışıyoruz. Bazen hastanın yakınları bile dokunmak istemiyor ama biz işimiz gereği bunu yapmak zorundayız. Vatandaş beyaz kıyafeti üstümüzde görünce bizden uzaklaşıyor. Psikolojik olarak etkileniyoruz” dedi.

“MEKİK DOKUYORUZ”

Son günlerden Covid-19’dan dolayı ölümlerin iyice arttığını dile getiren cenaze defin görevlisi, “Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bizi çağırıyorlar gidiyoruz. Tedbirler kapsamında cenaze namazı da burada kılınıyor. Morg ile mezarlık arasında mekik dokuyoruz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMASIN”

En çok bu bir hafta içinde mezar kazdıklarını, son günlerde ise 15-20 arasında mezar kazdıklarını ifade eden Nazilli Belediyesi kepçe operatörlerinden Süleyman Açık, “Cumartesi günü 18 kişiyi gömdük. Covid-19’lular bu bölüme gömülüyor. İsteyenler de aile mezarlığına. Vatandaşımız mağdur olmasın diye biz de Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü’nden mezarcı arkadaşlarımıza desteğe geliyoruz” ifadelerini kullandı.