Engelli gençleri spora yöneltmek için hayatını adayan Mehmet Güler, Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin yaşadığı sorunları anlattı. Doğduğu günden beridir kendisinin de engelli olduğunu belirten Güler, “Doğduğumdan bu yana engelliyim, son 6-7 yılımı hayatımdan birçok şeyi yitirmek adına engelli gençlerin spor yapmaları için çabaladım. Onlarla sevindim, onlarla üzüldüm, onlarla şampiyonluklar kutladım, her yenilgimizde pes etmeden ‘hadi yeniden’ dedim. Her türlü sorunu ve sıkıntıyı yaşadım ama asla pişman olmadım. Tek amacım özellikle engelli gençlerimizin sokaklarda, sahalarda, spor salonlarında olması, önce kendilerine inanarak engelli sporlarında başarılı birer sporcu olarak daha yukarılara çıkıp hem ekonomik hem de sosyal hayatlarına kazanım sağlamaları için mücadele verdim” dedi.

ENGELLİLERİN HAYALİ BU DEĞİL


Devletin son 15-20 yıldır engellilere önemli katkı verdiğinin altını çizen Güler, şunları söyledi: “Devletimiz engelli maaşı, bakım ücreti, ücretsiz ya da indirimli seyahat başta olmak üzere bizlere inanılmaz yardımlarda bulundu. Bunlar elbette önemliydi, fakat engelli gençlerimiz üretmek, çalışmak, fırsat verilmesi, yol açılması, yürümek hatta koşmak için destek bekliyor. Her ay ATM sen engelli olduğu için kendisine bahşedilen ücreti alıp evine gidip yatmak hiçbir engelli gencimizin hayali değil.”

SPOR KULÜPLERİ KÖŞE TAŞI


Başkan Güler, engelli sporlarında mücadele veren spor kulüplerinin engelli bireyler için köşe taşı olduğuna dikkat çekerek, “ Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde 16 farklı branşta ferdi sporcularımız hariç 100’ün üzerinde spor kulübümüz var. Bunların içinden çok ciddi sponsor bulmuş ya da belediye bünyesinde olanlar hariç ki bunlar yüzde 10 u geçmez, inanılmaz zor şartlarda mücadele veriyor. Resmen kapı kapı devlet kurumlarında (belediye, valilik, kaymakamlık vs) dilencilik yaparak hayatta kalmaya çalışıyor. Tabi son dönemde özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere farklı kurum ve bakanlıklar da engelliler için bir takım proje çağrılarına çıkıyor. Bizler de Aydın Genç Efeler S.K. olarak birçok proje çağrısına bugüne kadar projeler yazdık. Maalesef her defasında olumsuz sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

EVE MAHKUM OLMAK İSTEMİYORUZ


Engellilerin üretmek ve başarılı olmak istediğini kaydeden Başkan Güler, “Bizler, özellikle farklı branşlarda sporla, sanatla, fiziksel gücümüz nispetinde aktif hayatta yer alarak üretmek ve başarılı olmak isteyen engellileriz ve bir miktar aylık para alıp evde yatmak istemiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler gününde toplum ve yönetenlerimizle bakış açımızı değiştirebilmek üzere kalın sağlıcakla” diye konuştu.