Ülke genelinde koronavirüs nedeniyle getirilen kısıtlamalarla birlikte pek çok kesimler gibi zor bir süreç yaşayan müzisyenler, tüm olumsuzluklara karşı müzik hayatını sürdürebilmek ve müzik eğitimi verebilmek için örgütlenme mücadelesi veriyor. Aydın’da 15 gün önce AYMUDER adıyla Aydın Musiki Derneği kuruldu.

60 YILDIR DERNEK YOKTU

Geçtiğimiz günlerde AYMUDER olarak ilk Yönetim Kurulu toplantısını Turistik Park’ta yaparak, faaliyetlerine başladıklarını belirten Kurucu Başkan Murat Akyüzlü; “Tüm dünyada bilindiği gibi müzik evrensel bir dildir. Aynı dili konuşmayan insanlar bile aynı müziği dinleyebilmektedirler. Aydın’ımızda 1960 yılından bugüne musiki ile alakalı bir dernek yoktu. Derneğimiz Türk müziğini tanıtmak, araştırmak, yaşatmak, eğitimini vermek, sanata katkı sunmak türk sanat müziği, türk halk müziği, tasavvuf müziği koroları kurmak, konserler vermek, tiyatro oyunu ve müzikal düzenlemek amacıyla kurulmuştur” dedi.

UMUT VERİCİ GELİŞME

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un müzisyenler ile ilgili açıklamasına değinen Başkan Akyüzlü; “Müzisyenler için çok geç kalınmış bir adım olsa da, umut verici bir gelişmedir. Güncel hayatımızda ve sanat dünyasında yer alan müzisyenlerin, önemli bir yere sahip olmasına rağmen, hak ettiği yerlerde olmadıklarını bilmek, görmek bizleri üzüyor. Müzisyen arkadaşlarımızın bu ve buna benzer gelişmelere ihtiyacı var” diye konuştu. Toplantıda ayrıca, Covid-19 virüsünün sosyal hayata ve müziğe etkileri, müziğin dünü, bugünü ve yarını ile birlikte müzisyenlerin sorunları ile ilgili konuların ele alındığı dile getirildi. 9 kişiden oluşan AYMUDER kurucu yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor: “Murat Akyüzlü, Ünver Pazarlı, Eşref Gülpınar, Osman Öztekin, Hüseyin Zantur, Emin Akdemir, Nesrin Yerlikaya, Şerafettin Güven ve Akın Sarıkaya.”