'Türk ordusu satılmış' diyen CHP’li Ali Mahir Başarır’a tepkisini yaptığı açıklamayla dile getiren Yavuz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Metehan’dan Alparslan’a, Osman beyden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mazisi binlerce yıla dayanan şanlı Ordumuza, Peygamber Ocağına dil uzatacak, çamur atacak kadar seviyesiz ve şuursuz insanlar son günlerde peydah olmaya başladı. Küllerinden yeni bir Cumhuriyet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele ruhunu anlamayan ve geçmişte askeri vesayeti arkalarına alarak iktidar olanlar bugün milletin hizmetinde olan Türk ordusuna dil uzatıyor. Kendilerine referans olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gösteren bazı aymazların son günlerde kullanmış oldukları şuursuz ve zehirli dilinden damlayan sözlerine şahit olduk. Aziz milletimizin kahraman evlatları Türk Silahlı Kuvvetlerinin, gerek sınırlarımızda gerekse dünyanın dört bir yanında gösterdikleri üstün başarı ve adanmışlığı bazı şahsiyet yoksunlarının attıkları iftiralar asla gölgeleyemez. Milletimizin ortak değerlerinden ordumuza karşı kullanılan hastalıklı dili ve arkasındaki kirli anlayışı şiddetle kınıyorum.”

CHP’NİN SİCİLİNE UYGUN BİR AÇIKLAMA


CHP yöneticilerinin öğretmenlerden askerlere kadar tüm değerleri saygısız bir dille hedef aldığını belirten Yavuz, “Türk ordusu satılmış' diyen CHP’li Ali Mahir Başarır gibi diğer CHP yöneticileri de öğretmenlerimizden askerlerimize kadar tüm değerlerimizi saygısız bir dille hedef alıyor. Bu zihniyete karşı en güçlü cevabı vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Şehit cenazesinde gülmeye utanmayan şahsın açıklaması tam da CHP siciline uygun bir açıklama. Türk Milleti için affedilmez bir yalan, Türk Ordusu için hiçbir şekilde kabul edilemeyecek, alçak ve ahlaksız bir iftira olsa da, kendilerine yakışmıştır. Kahraman Türk ordusuna dışardan ve içerden yöneltilen her türlü saygısızlığı mahkum ediyoruz. Ordumuz birilerinin siyaseti baskılamak için istedikleri zaman göreve çağıracakları bir vesayet odağı değildir. Silahlı kuvvetlerimiz, ülkemizin etkin bir bölgesel güce dönüşmesine katkı sunan büyük, güçlü ve şerefli bir ordudur” diye konuştu.

“ORDUMUZ, MİLLETİMİZİN GÖZBEBEĞİDİR”


“Kahraman ordumuz bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin korunması için milletimizin emrindedir” diyen Yavuz, şunları söyledi: “Gücü ve kabiliyetleri ile tüm dünyanın takdir ettiği bir ordudur. Siyasi provokasyonların orduyu hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Suriye'de, Libya'da ve Doğu Akdeniz'de güvenliğimiz ve haklarımız için kahramanca mücadele eden ordumuzla ilgili kullanılan bu saygısız ve düşmanca dile geçit vermeyiz. Kardeş Azerbaycan'ın yanında olan askerlerimizin onurlu ve kahraman mücadelesi tarihi bir değere sahiptir. Kahraman ordumuzun mücadelesi dostlarımızı ve mazlumları sevindiriyor. Bu mücadelenin düşmanları ise husumet diliyle konuşuyor. TBMM üyesi bir şahsın milletin ordusuna saygısızlığı asla kabul edilemez. Bu şahıs milletimizden ve ordumuzdan derhal özür dilemelidir.
Ordumuz, milletimizin gözbebeğidir. Bu millet bazı konularda ihtilaf edebilir ama ordumuz söz konusu olunca tek yürek olur. Milletimizin hiçbir ferdi ordumuza hakaret etmez, ettirmez. Hakaret sözlerinin bir milletvekilinin ağzından çıkmış olması esef vericidir. Şahsi ihtiras ve hevesleri için kahraman, fedakar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Mehmetçiğe hakaret eden, asil milletimiz tarafından zaten mahkum edilen bu gayri milli dili şiddetle kınıyorum.”