Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz günlerde virüs vakalarının en çok arttığı iller arasında belirttiği Aydın’da cadde ve sokaklarda kalabalık gözlendi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşların cep telefonlarına yolladığı mesajda ilde salgın tehdidinin önemli boyutlara ulaştığını belirterek zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulunmuştu.

YAZDAN KALMA GÜNÜ FIRSAT BİLDİLER

Yapılan uyarılara rağmen vatandaşlar, aralık ayının ilk günü sıcak havayı da fırsat bilerek cadde ve sokaklara çıktı. İl merkezinde termometre 28 dereceyi gösterirken, vatandaşlar koronavirüs salgınına rağmen dışarıda yazdan kalma günün tadını çıkardı. 65 yaş üstü yaşlı vatandaşlar ve 20 yaş altı çocukların, kendilerine izin verilen zaman diliminde dışarıda oldukları görüldü.

POLİS EKİPLERİ MEGAFONLA UYARDI

Aydınlılar, kentin işlek noktaları olan Atatürk Kent Meydanı, Yağcılar İçi, Adnan Menderes Bulvarı ve Sevgi Yolu’nda kalabalık oluşturdu. Koronavirüs denetimi yapan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kalabalık caddelerde gezen vatandaşları sosyal mesafe, maske ve sigara yasağına uyulması için uyardı. Kurallara uymayanlara ise cezalar kesildi. Salı Pazarı’nda da denetim yapan polis ekipleri, megafonla anons yaparak alışveriş yapan vatandaşları kurallara dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

“ÖNLEMİMİZİ ALDIK”

Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle alışveriş yapmak için dışarıya çıktıklarını belirten vatandaşlar, “Hafta sonu iki gün evde olacağız. Önlemlerimizi aldık. Zorunlu ihtiyaçlarımız için alıverişe çıktık. Bizler kurallara uyuyoruz ama dikkat etmeyenler de var. Herkes kurallara uymalı” diye konuştular.