Tüm dünyada görülen koronavirüs salgını, Aydın’da da hayatı olumsuz etkiledi. Son dönemde vaka sayısının arttığı kentlerden biri olan Aydın’da koronavirüs, köy yaşamına olan rağbeti arttırdı. Şehir merkezlerinin kalabalık olmasından dolayı hastalığı kapma endişesi taşıyan vatandaşlar, kış mevsiminde köy ve yaylalara göç etmeye başladı. Yaz mevsiminde daha çok tercih edilen köy ve yaylalar, koronavirüs salgını dolayısıyla kış mevsiminde de vatandaşların gözdesi oldu.

“SOKAĞA ÇIKMAYA KORKAR OLDUK”

Koronavirüs salgını dolayısıyla Efeler’deki Paşayaylası’na göç ettiğini ifade eden Şahin Gümüş, “Tüm dünyayı etkisi altına alan bu koronavirüs, Aydın’ımızda görülmeye devam ediyor. Son dönemde Aydın’da vaka sayıları oldukça arttı. Sokağa çıkmaya korkar duruma geldik. Temel ihtiyaçlarımız için sokağa çıkıp alışverişimizi yaparak hemen evlerimize döndük. Bu durum da ister istemez tüm vatandaşları olumsuz etkiledi. Koronavirüsin oluşturduğu bu ortam yerine köy ve yaylada vakit geçirmeye karar verdik. Yaz mevsiminde tercih ettiğimiz Paşayaylası’ndaki evimize bu yıl koronavirüsten kendimizi korumak için kış mevsiminde gelmek zorunda kaldık.” dedi.

“EN İYİSİ DOĞAL YAŞAM”

Yaylada hava sıcaklığının düşük olmasına rağmen keyifli bir vakit geçirdiklerini kaydeden Gümüş, “Kent merkezine göre bu bölgeler biraz soğuk. Ancak şehir merkezinde hastalık riskine karşı burada yaşamaktan dolayı şikayetçi değiliz. Köy ve yaylada olmaktan dolayı büyük keyif alıyoruz. Bu süreçte en iyisi doğal yaşam. Bahçemize, arazimize gitmekten korkmuyoruz. Şehir merkezinde sokağa çıkmaya korkarken yaylamızda gönül rahatlığıyla dışarı çıkabiliyoruz.” diye konuştu. Tüm vatandaşları virüse karşı tedbir almaya davet eden Gümüş, “Şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımız, ihtiyaç olmadıkça sokağa çıkmasınlar ve evlerinde kalsınlar. Bu koronavirüsün şakası yok. Devletimizin aldığı tedbirlere uyarak maske, mesafe ve hijyen konularına mutlaka önem versinler.” şeklinde konuştu.