Efeler Belediyesi’ne ait mezarlıklarda koronavirüsten ölen vatandaşlar nedeniyle cenaze kuyruğu oluştu. İlçede 27 Kasım’da 20 kişi hayatını kaybederken bu sayı bir günde en fazla cenazenin olduğu gün olarak kayıtlara geçti. Defnedilen 20 kişiden 14’ünün ölüm nedeninin bulaşıcı hastalık olduğu belirtildi.

BİR AYDA 72 ÖLÜM

Efeler Belediyesi Sağlık ve Mezarlıklar Müdürü Dr. Eralp Atay, koronavirüs nedeniyle ölüm sayılarında ciddi bir artış olduğunu söyledi. Kasım ayında defin işlemlerinde rekor kırıldığını belirten Atay, “Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı günden bu yana ilçemizde 110 civarında defin işlemi gerçekleşti. Ancak ekim ve kasım ayında mezarlık ve gasilhanelerde aşırı yoğunluk yaşandı. Sadece bu ay içerisinde şimdiye kadar 72 defin işlemi gerçekleşti. Efeler’de 27 Kasım’da 20 kişi hayatını kaybetti. Şimdiye kadar bir günde en fazla gerçekleşen ölüm sayısı olarak bugün tarihe geçti. Ölen 20 kişinin 14’ünün ölüm nedeni bulaşıcı hastalık yani koronavirüs. Başka illerde hayatını kaybederek ilçemizde 8 kişinin defin işlemi yapıldı” dedi.

TABLO KORKUTUCU

Koronavirüsün ortaya çıkardığı tablonun korkutucu boyutlarda olduğunu dile getiren Atay, “Virüsten korunmak için artık maske, mesafe ve hijyen yeterli değil. Mümkün olduğunca dışarı çıkmamak ve evde kalmak gerekiyor. Vatandaşlarımız virüs konusunda dikkat olmalı. Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde çalışan 35 personelimiz fedakarca görevlerini yapıyor. Bulaşıcı hastalık nedeniyle ölümlerde personelimiz özel kıyafetlerle defin işlemini gerçekleştiriyor” diye konuştu.