AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın AK Parti Efeler İlçe 3. Olağan Kongresi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyaret gerçekleştireceğini açıklamasının ardından henüz herhangi bir gelişme yaşanmazken, söz konusu ziyaretle ilgili olarak değerlendirmede bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, “Mustafa Savaş’ın ben bu ziyareti gideyim çay kahve içeyim diye söylediğini zannetmiyorum. Zaten bizim oraya gidip bir talebiniz var mı dememiz de çok abes olur. Belediye Başkanı hakikaten hizmet yapmak istiyorsa ortaya bir proje sunar” dedi.

“MAKAMINA GİDİP NE DİYECEĞİM?”

“Biz parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelere yardımcı olmaya hazırız” diyen Milletvekili Yavuz, “Halihazırda Cumhur İttifakı’ndan belediyelerimize elimizden gelen desteği verebiliriz. Burada iletişimle ilgili sıkıntı var. CHP’li bir belediye elbette CHP’li milletvekillerine gidip bakanlıklar nezdinden de destek talep edebilir ama ben bugüne kadar hiçbir bakanlıkta CHP’li bir milletvekili görmedim. Halbuki CHP’li milletvekilleri bakanlıklara gitseler şahsi olmadıktan sonra vatandaşın ortak talebiyle ilgili de gerekli çözümlerin sağlanmasına vesile olabilirler. Mustafa Savaş’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyaret gerçekleştireceğini belirtmesinde de sanırım bu mesaj verilmek istenmiş olabilir. Mustafa Ağabey sanırım randevu isteyecektir. Şu da var Büyükşehir Belediye Başkanı’nın benden Ankara ile ilgili yapılması gereken konularla ilgili talebi olmamış. Ben şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı’nın makamına gidip ne diyeceğim? Buyrun, ben geldim, Ankara ile ilgili bir talebiniz varsa buyurun söyleyin mi diyeceğim” diye konuştu.

“BİZİM ORTAK MASA TEKLİFİMİZİ KABUL ETMEDİ”

AK Parti Aydın Milletvekili olarak kendisinin Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret edip “Bir talebiniz var mı?” demesinin çok abes olacağının altını çizen Milletvekili Yavuz, “Mustafa Ağabey belki de bu bağı kurup yerel sorunları konuşmak için söylemiş olabilir. Önceki Valimiz döneminde ben de Mustafa Ağabey de ortak masaya oturalım dedik ancak Büyükşehir Belediye Başkanı bunu kabul etmedi. Mustafa Savaş’ın ben bu ziyareti gideyim çay kahve içeyim diye söylediğini zannetmiyorum. Zaten bizim oraya gidip bir talebiniz var mı dememiz de çok abes olur. Belediye Başkanı hakikaten hizmet yapmak istiyorsa ortaya bir proje sunar. İstiyorsa bizim kendisine kapımız açık. Gelebilir, arayabilir, isteyebilir. Kendisi Aydın’ın şehri eminidir, seçilmiş belediye başkanıdır. Bir konuyla ilgili talebi varsa hay hay. İlle de bir araya gelinecek diye bir şey yok. Telefonunu da açmamazlık yapmayız. Ankara’ya çıksın gelsin, çayımız, kahvemiz, yemeğimiz var. Aydın’ın genel sıkıntılarını konuşuruz. Kapımız kapalı değil” dedi.