Efeler Osman Yozgatlı Mahallesi, Hakkı Bey Caddesi’ndeki dükkanında terzilik yapan Selim Sarıdayı’nın hayatı, mesleğiyle geçti. Çocukluk yıllarından itibaren terzilik yapmaya başlayan Sarıdayı, mesleğinde 51 yılı geride bıraktı. Yarım asırdır terzilik yaparak geçimini sağlayan evli ve üç çocuk babası Sarıdayı, teknolojiye karşı var olma mücadelesi veren mesleğini yaşatmaya çalışıyor. Mesleğini çok sevdiğini belirten 62 yaşındaki Sarıdayı, imkanım elverdiği sürece terzilik yapmaya devam edeceğini söyledi.

“BÜYÜK BİR KEYİFLE YAPIYORUM”

Mesleği sayesinde üç çocuğunu okuttuğunu ifade eden Sarıdayı, “Mesleğime çırak olarak adım attım. Kısa sürede mesleği öğrenerek dükkanımı açtım. Toplam 51 yıldır mesleğimi aralıksız yapıyorum. Terzilik mesleğini çok seviyorum. Büyük bir keyifle mesleğimi yapıyorum. Dünyaya bir daha gelsem yine terzi olurdum.” diye konuştu.

“ÇIRAK BULAMIYORUZ”

Terzilik mesleğinin geçmiş yıllarda gözde mesleklerden biri olduğunu belirten Sarıdayı, “Terzilik mesleğimiz, son yıllarda teknolojiye karşı var olma mücadelesi veriyor. Bu nedenle artık geçmiş yıllara göre işlerimiz azaldı. Allah’a şükür yine para kazanıyoruz ancak geçmiş yıllara oranla kıyaslandığında mesleğimiz artık rağbet görmüyor. Zaten bu mesleği yapan ustaların sayısı da gün geçtikçe azalıyor. Gençler artık terzilik yapmak istemiyor. Bu nedenle mesleğimizde eleman bulma sorunu yaşıyoruz. Oysa bizler usta olarak terzilik mesleğinin devamı için bilgilerimizi genç kuşaklara aktarmak istiyoruz. Böylelikle mesleğimizin ilelebet yaşamasını istiyoruz. Yaşadığımız bu çırak sorunu, şu anda bizlerin en büyük sorunlarından bir tanesi. Biz ustalar olarak mesleki bilgilerimizle ölmek istemiyoruz. Bu bilgilerimizi genç nesillerle paylaşmak istiyoruz. Terzilik mesleğinin yok olmaması için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.