Aydın’da uzun bir süre en az vaka sayısına sahip ilçe konumunda bulunan Karacasu’da vaka sayıları tırmanışa geçti. Ses Gazetesinin edindiği bilgiye göre Karacasu’da ilk vakanın görüldüğü 12 Ağustos'tan 26 Kasım'a kadar toplam pozitif vaka sayısı 234’e ulaşırken aktif vaka sayısı 126’yı buldu. 108 kişi de iyileşti. 26 Kasım 2020 günü sadece bir günde 12 pozitif vaka tespit edildi. 172 temaslı bulunduğu öğrenilirken 71’i temaslı, 74’ü vaka olmak üzere 145 evin izole altında bulunduğu aktarıldı. İlçede 3 hemşire, 2 çevre sağlığı teknisyeninin de test sonuçlarının pozitif olduğu kaydedildi. Ayrıca Karacasu genelinde bugüne kadar koronavirüs sebebiyle 6 kişi hayatını kaybetti.
Merkezde durumun yavaş yavaş kontrol altına alındığı öğrenilirken Yukarıgörle, Ataköy ve Yenice’de kırmızı görünümün devam ettiği kaydedildi.

MERKEZ YEŞİLE DÖNÜYOR


Merkez mahallerinden olan Yaylalı’da 21, Cabi’de 3, Küçükdağlı’da 2, Cuma’da 5, Büyükdağlı’da 5 pozitif vaka bulunuyor. Karantinaya alınan mahallerden olan Ataköy’de bugüne kadar toplam 22 pozitif vaka görülürken 20’sinin aktif durumda olduğu bilgisi verildi. Ataköy’de 32 temaslı, 15 temaslı yakını yer alırken 22 ev izole altında bulunuyor. Karantinaya alınan bir diğer mahalle olan Yukarogörle’de toplam vaka sayısı olan 15 kişi aktif durumda. Yukarıgörle’de 21 temaslı bulunurken 18 ev de izole altında. Diğer mahallelere bakıldığında Yenice 11’de, Ataeymir’de 7, Geyre’de 4, Esençay’da 7 vaka olduğu görüldü. Küçükdağlı Mahallesinde geçtiğimiz günlerde artan vaka sayılarının uygulanan karantinanın ardından kontrol altına alındığı ve sayının aktif vaka sayısın 2’ye kadar indiği bilgisine ulaşıldı.