Kısa bir süre önce Aydın Vergi Dairesi Başkanlığına atanan Serdar Şahin, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetimi’ne iade-i ziyarette bulundu. Ziyarete Grup Müdürü Yusuf İpekçi ve Güzelhisar Vergi Dairesi Müdürü İsa Yıldız katıldı. Vergi Dairesi Başkanı Serdar Şahin ve beraberindeki heyeti, AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Küçük ve Okan Yıldız karşıladı.

YAPILANDIRMA KOLAYLIĞI


Aydın Vergi Dairesi Başkanı Serdar Şahin, 'Yapılandırma Kanunu' olarak isimlendirilen, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 7256 sayılı Kanun hakkında bilgiler verdi. Şahin, "Vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine yurt içi üretici fiyat endeksi oranında güncelleme yapılarak taksitlendirilecektir. Kanundan yararlanılabilmesi için 31 Aralık 2020’ye kadar başvuru yapılması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeye Kovid-19 salgını koşulları nedeniyle vergi dairelerine gitmeden başvuru yapılması imkânı getirdi. Dolayısıyla Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde kurulan web sayfası linki ile vergi borçları yapılandırılabilir ve ödenebilir. Aynı işlem e-devlet üzerinden de yapılabilecektir” dedi.

“ÜYELERİMİZE DUYURACAĞIZ”


Her türlü yardıma ve desteğe açık olduklarını belirten AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, yapılandırma kanunu ile ilgili duyuruları gerek sosyal medya hesaplarından gerekse e-posta yolu ile sanayici üyelerine duyuracaklarını ifade etti. Özellikle tüm dünyada yaşanmakta olan Kovid-19 salgını nedeniyle bu tür uygulamaların vergi dairelerine gidilmeden, online olarak yapılmasının üyelere kolaylık sağlayacağını belirten AYSO Başkanı Şahin, nazik ziyaretinden dolayı Aydın Vergi Dairesi Başkanı Serdar Şahin’e teşekkür etti.