Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralarında Aydın'ın da bulunduğu 14 ilde koronavirüs vaka sayısının yüzde 50 ile yüzde 100 arasında arttığını açıkladı. Bakan Koca'nın yaptığı açıklamanın ardından, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerle ilgili güvenlik güçlerinin denetimlerini sıklaştırdığı Aydın'da Tabip Odası Başkanı Adalet Çıbık, Türkiye'ye paralel olarak Aydın'da da vaka sayısında artış yaşandığını söyledi.
Yaşanan artışa rağmen kentteki hastanelerin vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye devam ettiklerini dile getiren Başkan Çıbık, "Şu an için hastanelerimiz, vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor. Duyduğumuz kadarıyla hastanelerimizin servis ve yoğun bakımlarında yatak sorunu yok. Buralara yeni yataklar eklenmiş durumda. Bu açıdan Aydın olarak, diğer illere göre şanslıyız. Ancak kentimizde vaka artışları devam ederse, gün gelir sağlık sistemi de tıkanır. Bunu, bakan da dile getirdi" ifadelerini kullandı.

"KURALLARA UYUN"


Dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşları tedbirlere uymaya davet eden Çıbık, "Çalışmak zorunda olan vatandaşlarımıza, 'dışarıya çıkmayın' diyemeyiz. Mecburiyeti olmayan kimse dışarıya çıkmasın. Dışarıya çıkmak zorunda olanlar ise mutlaka maske, mesafe ve el hijyeni kurallarına uysun. Bunu hem kendi, hem de diğer vatandaşlarımızın sağlıkları için yapsınlar" dedi.
Bakan Koca’nın günlük vaka sayısını açıklamaya başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Çıbık, vaka sayıları açıklandıkça vatandaşların durumun ciddiyetinin farkında olacaklarına ve ona göre hareket edeceklerine inandıklarını söyledi.