Subaşı, ilçe binasında basınla bir araya geldi. Kahvaltılı basın buluşmasında Subaşı’ya ilçe yöneticileri ile ana kademe yöneticileri eşlik etti. Kahvaltının ardından konuşan Subaşı, 18 yılda Didim’e hükümetin birçok yatırım ve hizmeti olduğunu ifade ederek dönem dönem bunları dile getirdiklerini ifade etti.

18 YILDAKİ YATIRIMLARI TEK TEK ANLATTI


Eğitimden sağlığa, tarımdan ana yatırımlara kadar birçok konuya değinen Subaşı, “Didim’de eğitim anlamında 201 derslikli okul kazandırdık. 10 derslikli bir okulun ortama maliyeti 7 ila 10 milyon TL arası; toplam 200 milyon TL’nin üzerinden bir yatırım yapıldı. Bu yatırımlar içerisinde ana okulları, ilk ve ortaokul, lise ve pansiyonlar yer alıyor. Bunun dışında Akbük’te sağlık merkezi ve 112 istasyonu, Didim merkezde 1 ve 2 No'lu aile sağlığı merkezleri, sağlık yaşam merkezi, Didim Devlet Hastanesinin acil servisi ve 112 istasyonu yer alıyor. Ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü binası, SGK binası, PTT binası, SGM binası da yapılan yatırımlar arasında. Bunun dışında Akyeniköy’de 2 adet rüzgar enerji santrali bulunuyor. KÖYDES projeleriyle köy yolları yapıldı. 23 km’lik Didim-Akbük duble yol çalışması tamamlandı. Akyeniköy’e TOKİ evleri kazandırıldı. Denizköy, Yalıköy ve Akbük’e birer adet halı saha yapılarak tahsis edildi. Denizköy’e bir adet düğün salonu yapıldı. Spor anlamında çim saha yapılarak kullanıma açıldı. Ayrıca yap-işlet-devret modeliyle D-Marin Didim’e kazandırıldı. Akyeniköy ve Akköy’de 550 çiftçiye 28’er dönüm reform arazileri dağıtıldı. Bunun dışında 2018-2019 yılı döneminde çiftçilerimize Didim özelinde 11 milyon 300 bin TL destek sağlandı.” dedi.

KAYMAKAM AVŞAR’A ZİYARET


AK Parti İlçe Başkanı Subaşı, daha sonra basınla birlikte ilçeye kazandırılan bazı yatırımları yerinde ziyaret edip, maliyetler ve yapımlarıyla ilgili bilgiler aktardı. Ziyaretin son durağı ise İlçe Kaymakamı Halil Avşar oldu. Kaymakam Avşar’ı makamında basınla birlikte ziyaret eden Subaşı, yapılan yatırım ve hizmetleri dile getirdiklerini ifade etti. Kaymakam Avşar ise Didim’de yapılması planlanan Su Ürünleri OSB projesinin, ilçedeki tüm kurumların ortak fikir ve hareketleri neticesinde iptal edildiğini belirtti. Avşar, projenin Adana Karataş’a kaydırıldığını aktardı. Avşar, Didim’de ortak akıl sayesinde bu kararın alındığını belirterek katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.