ilçe Kaymakamı Sadettin Yücel başkanlığında gerçekleşen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Karagöz İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri yetkilileri katıldı.
Toplantıda, önceki komisyon toplantısında alınan kararlar kapsamında yapılan çalışmalar, kurumların kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair yapmış oldukları faaliyetler ve mevcut komisyon toplantısı kapsamında alınan kararlar ele alındı. Kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğu, şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyonun önemine değinildi.
Şiddet olgusunun önlenmesi konusunda ilgili kamu kurumlarının yoğun gayret içerisinde olması gerektiği, koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanmasında yaşanan sorunları tespit etmek, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini uygulamak için daha kapsamlı çalışma gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme toplantısı sonunda, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı kadın büro amirlikleri ziyaret edildi.