Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı M. Hüseyin Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’i makamında ziyaret eden Ülkü Ocağı heyeti, ardından Türk Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanı Olgun Ergün’ü sendikada ziyaret etti. İlçedeki okulları ziyaret eden Nazilli Ülkü Ocakları mensupları, öğretmenlere çiçek taktim etti. Nazilli Eğriboyun mezarlığına giderek Ülkücü Şehit Öğretmenler Metin Özcan ve Kenan Tavukçu’yu ziyaret eden Arıkan, Türk Eğitim-Sen Nazilli Şubesi eski başkanı merhum Baki Çuval başta olmak üzere şehit öğretmenler ve ebediyete ulaşan tüm öğretmenlerin hatıraları adına fidan dikimi gerçekleştirdi.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

‘Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır’ diyen Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı M. Hüseyin Arıkan; “Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenler, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için de önemlidir. Yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı İnsan topluluğunda öğretmenler dünyanın her yerinde en özverili ve saygıdeğer kişilerdir. Dinimiz, geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik mesleği, Hazreti Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözüyle hak ettiği değeri bulmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, gençlerimize sabırla, özveriyle hayatı öğreten ve geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz için ne yapsak azdır, hakkı ödenmez. Bugün Nazilli ülkü Ocakları olarak yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla Milli eğitim müdürümüzü, Türk Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanımızı ve öğretmenlerimizi ziyaret ettik. Bir eğitimci iken şehit düşen Ülkücü Şehit öğretmenlerimiz Metin Özcan, Kenan Tavukçu ağabeylerimizin kabrini ziyaret edip, onların hatıraları adına fidan dikimi gerçekleştirdik” dedi.

ÖĞRETMENLERE HÜRMETİNİ SUNDU

Arıkan; “’Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran irfan ordusudur’ diyerek öğretmenlerimizin ne kadar önemli bir görevi yapmakta olduğunu bizlere hatırlatan Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, fedakarlığın abidesi tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Elleri öpülesi her bir öğretmenimize hürmetlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.