Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde, 81 ilde eş zamanlı toplantı düzenlendi. Aydın’daki ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme’ toplantısı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleşti. Vali Vekili Dr. Ömer Faruk Günay başkanlığında toplantıya ilgili kamu kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda Aydın’da kadına yönelik şiddetle ilgi gerçekleştirilen koruyucu ve önleyici olarak yapılan çalışmalar görüşüldü.

81 İLDE EŞ ZAMANLI TOPLANTI


Toplantıda konuşan Vali Vekili Günay, Akın, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ilde gereken çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, "25 Kasım'ın 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' olması nedeniyle İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı olarak geniş kapsamlı bir değerlendirme programı düzenlendi. İlimizdeki kurumlar arası koordinasyonu gözden geçirerek, varsa eksik taraflarımızı gidermeyi hedefliyoruz” dile konuştu.

STANTLAR ZİYARET EDİLDİ


Toplantının ardından Vali Vekili Dr. Ömer Faruk Günay ve beraberindekiler,Atatürk Kent Meydanında açılan İl Emniyet Müdürlüğü, ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün stantları ile İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki "Büro Amirlikleri" ve Jandarma Komutanlığı bünyesindeki "Aile içi Şiddet ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kısım Amirliği’ni ziyaret etti.