Aydın’a devlet yatırımları akmaya başladı. Aydın Denizli Otoyolu’nun temelinin geçtiğimiz günlerde atılmasının ardından önemli bir yatırımın daha startı verildi. Sağlık hizmetlerinin daha nitelikli sunulması amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yatırım programına alınan ve ihalesi yapılarak 2 Kasım’da yüklenici firma ile ihalesi imzalanan Aydın Şehir Hastanesi’nin yapılacağı Şevketiye mahallesindeki 140 bir metrekarelik alanın yer teslimi geçtiğimiz hafta firmaya yapıldı. Sözleşme bedeli 978 milyon 424 bin lira olan projesinin startını veren firma tarafından hastanenin inşa edileceği alanda temizlik çalışmalarına başladı. İş makineleriyle zeminin düzleştirilmesi çalışması yapılan alanda temel atma törenine hazır hale getirilecek. 950 yataklı olarak planlanan hastanenin temeli ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

YATAK KAPASİTESİ ARTTIRILABİLECEK

Aydın Şehir Hastanesi’nin 700 iş gününde tamamlanması hedefleniyor. Hastane yerleşkesi 10 katlı iki hastane binası, 8 katlı hastane binası, 6 katlı ana bina ve teknik merkez binalarından oluşacak. Şehir Hastanesi projesinde 585 tek kişilik hasta odası bulunacak. Çift kişilik olarak da kullanılabilecek odalarla hastanenin yatak kapasitesi bin 170’e ulaşabilecek. 230 Yoğun Bakım Yatağı ile birlikte Aydın Şehir Hastanesi’nin toplam yatak kapasitesi bin 400 olacak şekilde planlandı.

ERDOĞAN’IN ESERİ OLACAK

İl merkezindeki Atatürk Devlet Hastanesi, rahmetli Adnan Menderes’in, Aydın Devlet Hastanesi rahmetli Turgut Özal’ın eserleri olarak tarihe geçerken yeni Aydın Şehir Hastanesi de yaklaşık 1 milyar liralık maliyetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminin eseri olarak tarihte yerini alacak.

YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Savaş, pandemi sürecine rağmen Aydın’da devlet yatırımlarının hız kesmeden sürdüğünü belirterek, “Dünyanın büyük bir imtihan verdiği pandemi sürecinde dahi yatırımlarımızdan ödün vermiyor; özellikle vatandaşlarımızın sağlığını önceleyerek bu alanda tarih yazmaya devam ediyoruz. Hastalarımızın her türlü konfor ve kullanım alanı düşünülerek yapılacak olan şehir hastanemizin, 2 yıl içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasını hedefliyoruz. Bu önemli yatırımın ilimize kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Aydın’ımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.