CHP'nin dış politikayla ilgili izlediği tutumu eleştiren Yavuz, “CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, ‘Joe Biden’dan beklentimiz, Türkiye için demokrasi vurgusu ve temel hak ve özgürlüklere vurgu yapması’ diyerek partisinin yeni bir skandalına imzasını attı. Gayeleri memlekete hizmet olmayan, 18 yıldır girdikleri her seçimde yenildikleri, ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan düşmanlığı barındıran bu zihniyetin mensubu zat yaptığı açıklamayla Biden’a kısaca ‘Siz Erdoğan'ı devirmek için bize yardım ederseniz, biz de sizin için S-400'leri iptal eder, Libya'dan, Akdeniz’den, Azerbaycan’da çekilir, Müslüman Kardeşlerimize sırtımızı döneriz, sizde istediğiniz gibi top oynarsınız.’ yani daha açık söylemek gerekirse, ‘Siz Erdoğan’ı devirin, biz boynumuza tasma geçirmenize razıyız” demiş. Söylenecek çok söz var ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk 98 yıl önce gerekeni söylemiş” dedi.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET EDİYORLAR


CHP'nin bir civi çakmak yerine Turkiye’yi yabancı devletlere şikayet ettiğini ifade eden Yavuz, şunları söyledi: “Kendilerini Kemalist olarak lanse edip, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin mensubu olarak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için bir çivi çakmak yerine, her geçen gün daha da gelişen daha da güçlenen ve sadece bölgemizde değil, tüm dünya da söz sahibi olan Türkiye’yi yabancı devletlere şikayet edenlere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 6 Mart 1922’de TBMM’de yapmış olduğu konuşmadan bir alıntı ile cevap vermek bence yeterli olacaktır. Atatürk diyor ki, ‘Efendiler! Avrupa’nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanmıştır. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi.’ ‘Halbuki hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleri ile, ecnebilerin planları ile yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk yukarıdaki sözleri bundan 98 yıl önce söylemiş. Ne kadar doğru söylemiş.”

ATATÜRK BU CHP’’'Yİ GÖRSE UTANIRDI


“Başkan Erdoğan liderliğinde gelecek kuşaklara güçlü bir Türkiye emanet edeceğiz” diyen Yavuz, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 18 yıldır sürdürdüğümüz demokrasi ve kalkınma mücadelemizin omurgasını oluşturan reformlarımızda yeni bir süreci başlatıyoruz. Tarihinde görülmemiş hizmet ve eserleri ülkemize kazandıran AK Parti olarak, salgın sonrasında şekillenecek yeni dünya düzeninde Türkiye’nin iyi bir yerde olmasını sağlamakta kararlıyız. Bunu başaracağız. Gazi Mustafa Kemal eğer ki bugün aramızda olsaydı, ülkemizin bekası ve dünya mazlumlarının hakları söz konusu olduğunda “Dünya Beşten Büyüktür.” diyerek tüm zalimlere meydan okuyan, ülkemizin kırmızı çizgilerini her defasında düşmanın gözüne sokan, ömrünü memleketine ve aziz milletine adamış Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan düşmanlıklarından dolayı, yabancılardan medet uman bir zihniyetine sahip CHP’yi görseydi acaba ne hissederdi? Bence utanırdı. İşte bu yüzden bir kez daha açıkça ifade ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü günümüz CHP’sinden mutlak suretle kurtarmalıyız” diye konuştu.