Didim’den Ege Denizine açılan balıkçı tekneleri kıyıya dolu geliyor. Balıkçıların ağları tonik palamut, hamsi, sardalye, kefallerle tekneler dolu geliyor. Didimli balıkçılardan Hasan Olgun, balıkçılık mesleğinin zor şartlar altında yapıldığını, bu sezon yaşanan bolluğun emeklerini karşıladığını ifade etti.
Türkiye'nin dört bir yanına balık gönderdiklerini kaydeden Olgun, “Bu sene Didim, Akbük ve Taşburun sahillerinde tonik, palamut, levrek, uskumru, sardalye ve çipura en çok bulunan balık türleri. Sardalye kasası 100 TL, tonik tanesi 100 TL’ye veriyoruz her akşam Hava şartlarını takip ederek 'rastgele' diyerek denize açılıyoruz.” dedi.
Altınkum iskelesine gelen vatandaşlar ise beğendikleri balıkları taze olarak alarak kıyıdan ayrıldıkları görüldü.