İlçe merkezine 10 kilometre mesafedeki bin 200 nüfuslu Ataköy Mahallesinde vaka sayısının bir anda 10'u aşması üzerine İlçe Hıfzısıhha ve Salgın Yönetimi Kurulu mahallenin giriş çıkışlara kapatılması kararı aldı. Karantinanın bu gece (22 Kasım 2020) saat 00.01 itibariyle başlayacağı kaydedildi. İlçede ilk koronavirüs vakasının Temmuz ayında görülmesine rağmen Ataköy'de Kasım ayının ortalarına kadar hiçbir vaka görülmezken burada ilk vakanın ardından sayı bir anda 10'u aştı. Bu sebeple salgının kontrol altına alınmasına kadar karantina kararı uygulanacağı bilgisi verildi.
9 Kasım 2020 tarihinden sonra yapılan filyasyon çalışmalarında bilgi saklanması sebebiyle toplam vaka sayısının henüz bir olduğu 13 Kasım tarihinden sonra sayıların hızla arttığı öğrenildi. 340 haneli mahallede 4 kahvahane, 1 cami, 1 anasınıfı bulunduğu, ilçe halkının pazar ihtiyacını ilçe merkezinde gördüğü gün boyunca ilçe merkezine gidiş gelişler olduğu için böyle bir karar alındığı bilgisi verildi.

İLÇE PAZARI İLE İLGİLİ DE KARAR ALINDI


Öte yandan ilçe merkezinde pazartesi günleri kurulan pazar yerine de gıda ürünü satıcılarının dışında ilçe dışından gelecek giyecek, züccaciye vb. ürün satan pazarcıların pazara alınmayacağı, ilçedeki pazarcı esnafının ve ilçe dışından gelecek sebze-meyve ve tarımsal ürün satıcıların yasaktan muaf tutulacağı bilgisi verildi.