20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısı ile yazılı açıklama yapan CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, zengin-fakir ayırmaksızın her çocuğun eşitçe yaşamaya, eğitim almaya, fiziksel, psikolojik ve cinsel saldırılara karşı korunma hakkına sahip olduğunu dile getirdi.

TÜM ÇOCUKLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI


Çocuk haklarının yeterince bilinmediği ve uygulanmadığını savunan Özdemir, "Ne yazık ki dünyanın her yerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de bu hakların ne derece uygulandığı, anne-babalar tarafından ne kadar bilindiği ortada. Bizlerin görevi çocuklarımızı korumak, geleceğe sağlıklı bireyler yetiştirmek, onlara en güzel ortamı sunmak. Çocuklarımız siyasi malzeme olamaz. Hangi dünya görüşünden olursanız olun çocuklarımız için bir olup, onların hayallerine ulaşmaları yolunda destek olalım" ifadelerini kullandı.
Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, çocuk gelinlerin olmadığı, sokaklarda suça bulaşan, dilenen çocukların olmadığı sadece mutlu çocuk seslerinin olduğu bir dünya kurma dileğinde bulunan Özdemir, tüm çocukların gününü kutladı.