Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki dünyaca ünlü tabiat harikası olan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, bu yıl da turistlerin gözdesi oldu. Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan ve deniz sporları, doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, dağ bisikleti, foto safari, manzara izleme, olta balıkçılığı, kuş gözleme ile botanik turlarının yapılabildiği Dilek Yarımadası, bu yıl da turistlerin akınına uğradı. Tüm dünyada görülen koronavirüs salgını nedeniyle 1 Haziran’da kapılarını açan Dilek Yarımadası’nı, 6 aylık sürede toplam 1 milyon 280 bin kişi ziyaret etti.

YAYA VE BİSİKLETLİ 7 LİRA


Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın yılın her dönemi turistlerin ziyaret ettiği bir bölge olduğunu ifade eden Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürü Koray Aşık, “Dilek Yarımadası, her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisinden son derece memnunuz. Pandemiden dolayı bu yıl 1 Haziran’da kapılarını açan Dilek Yarımadası’na yaklaşık 6 aylık süreçte 410 bin araç girişi oldu. Bu süreç aralığında ise toplam bir milyon 280 bin kişi Dilek Yarımdası’nı ziyaret etti. Devletimizin yatırımlarıyla bir doğa harikası haline gelen Dilek Yarımadası’nı yıl sonunda toplam 1 milyon 350 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.
Milli Park’ta ziyaretçi ve araç giriş ücretleri, yaya ve bisikletli 7 lira, motosiklet 14 lira, otomobil 21 lira, küçük minibüs 62 lira, büyük minibüs 112 lira, otobüsler 189 lira olarak belirlendi.