Kıymalı, kuşbaşılı, kaşar peynirli, beyaz peynirli, yuvarlak kıymalı ve tahinli çeşitleri ile değişilmez lezzetler arasında yer alan Karacasu pidesi, lezzeti kadar yetiştirdiği pide ustalarıyla tanınıyor. Ünü ilçe sınırlarını aşan, zaman zaman yurt dışında bulunan Türklerin ülkeye gelen yakınlarına sipariş verdiği Karacasu pidesi coğrafi işaret kazanmasıyla bu ününü daha da geliştirecek. Yöresel özellikleri ve lezzeti tescillenen Karacasu Pidesinin coğrafi işaret ve mahreç hakkı kazanması ilçede sevinç yarattı. Pek çok ilçe sakini ve il genelinde kurum temsilcileri paylaşımlarla bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

YERELDEN DÜNYAYA


Karacasu Pidesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından verilen coğrafi işaret ve mahreç hakkını Karacasu’da kazanan ilk değer oldu. Aynı zamanda Aydın genelinde coğrafi işaret hakkı kazanan 8, mahreç işareti alan 5 değerden biri olarak kayıtlara geçti.
Türkiye genelinde de pide anlamında bu işareti alan 3. ürün Karacasu Pidesi oldu. Coğrafi işaret, Türk Patent ve Marka Kurumu resmi internet sitesinde, "Farkı ve ünü yöresinden kaynaklanan, kalitesi tescil ve denetimle korunan değerlerimizdir. Yerelliğin dünya ile buluşması" olarak tanımlanıyor.