Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin EBA üzerinden düzenlemiş olduğu Siber Zeka Bilgi Yarışması’nın sonuçları açıklandı. İlkokul, ortaokul ve lise grupları olmak üzere üç ayrı kategoride 1 milyonun üzerinde öğrencinin katılımının olduğu yarışmada Didim Valiler İlkokulu 3-F sınıfı öğrencilerinden Zeren Yörük ilkokullar kategorisinde Türkiye genelinde ilk 100 içerisinde yer alırken, Aydın il genelinde ise birinci sırada yer aldı. Yörük’ün elde ettiği başarı hem ailesini hem de okulunu gururlandırdı.

“ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM”

Didim Yeni Mahallede yaşayan Uğur-Şermin Yörük çiftinin 3 kızından birisi olan 8 yaşındaki Zeren Yörük, Siber Zeka Bilgi Yarışması kapsamında İlkokullar kategorisinde dereceye girmekten ve Aydın il birincisi olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu benim için de sürpriz oldu. Bu yarışmalara katılmamda annem ve ablamın desteği de oldu. Okumayı seviyorum ve ileride öğretmen olma hayalim var” dedi.

“BİZLERİ GURURLANDIRDI”

Baba Uğur Yörük ise Zeren’in ortanca kızı olduğunu belirterek, “Aile olarak sonucu okuldan öğrendiğimizde çok gururlandık. Sürekli olarak anne ve ablası kendisine yardımcı oluyorlar. Onların da emeği var. Gururluyuz, mutluyuz. Kendisini destekliyoruz. Dersleri iyi; en büyük hayali öğretmen olmak ama ileride ne oluyor şu an bilemeyiz. Okul Müdürümüz Şakir Kır bey ve öğretmenimiz Nurcan Dağlık bizleri arayıp tebrik etti. İleride daha güzel başarılarını görmeyi diliyorum” dedi.
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir de Zeren Yörük’ün elde ettiği başarıyla ilgili olarak, “Okul idaremizi, öğretmenimizi ve velimizi tebrik eder, Siber Zekâ Bilgi Yarışması’nı kazanan öğrencimizi de yürekten kutlarım. Yavrumuzun gözlerinden öpüyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.